Cea mai scăzută temperatură din această toamnă: minus 6 grade Celsius, sâmbătă, la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din această toamnă, minus 6 grade Celsius, a fost înregistrată sâmbătă dimineaţă la Miercurea Ciuc.

121 afișări
Imaginea articolului Cea mai scăzută temperatură din această toamnă: minus 6 grade Celsius, sâmbătă, la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din această toamnă: minus 6 grade Celsius, sâmbătă, la Miercurea Ciuc (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Meteorologul Gyorfi Tunde de la Staţia meteorologică din Miercurea Ciuc a declarat că sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 8.30, la Miercurea Ciuc s-a înregistrat cea mai scăzută valoare termică din actualul sezon, respectiv minus 6 grade Celsius.

Cu o singură excepţie, la Odorheiu Secuiesc, meteorologii din Harghita au consemnat minime negative, brumă la sol şi ceaţă.

Astfel, la Topliţa au fost minus 3,3 grade Celsius, la Joseni minus 3 grade, iar la staţia de pe Vârful Bucin a fost înregistrată o minumă de minus un grad Celsius. Temperatura minimă cea mai ridicată, de 8,4 grade Celsius, s-a înregistrat la răsăritul soarelui în municipiul Odorheiu Secuiesc, unde a fost mai cald cu aproximativ 14 grade faţă de Miercurea Ciuc.

Meteorologii avertizează că duminică, în special în cea de-a doua jumătate a zilei, va ploua pe arii extinse.

Minima absolută a lunii octombrie în judeţul Harghita s-a înregistrat în anul 1988 la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 13,5 grade Celsius, în vreme ce maxima absolută a lunii, de 30,6 grade Celsius, a fost măsurată în 1955, în aceeaşi localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici