Ceaţa provoacă întârzieri pe "Henri Coandă" şi pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Un număr de 13 curse interne şi trei externe ale Tarom, programate să decoleze şi să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, au întârzieri de 4-5 ore din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, respectiv a vizibilităţii reduse generate de ceaţă, a anunţat, luni, compania aeriană.

90 afișări
Imaginea articolului Ceaţa provoacă întârzieri pe "Henri Coandă" şi pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Ceaţa provoacă întârzieri pe "Henri Coandă" şi pe Aeroportul Internaţional din Cluj (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, cursele interne care trebuiau să aterizeze, luni, în Bucureşti sunt cele din Oradea (2), Sibiu, Baia Mare, Târgu Mureş, Suceava, Iaşi, Timişoara şi Satu Mare. Aceste zboruri au întârzieri de până la cinci ore.

Alte patru curse interne, de la Bucureşti la Cluj (2), Sibiu şi Iaşi, au întârzieri de până la patru ore din cauza vizibilităţii reduse.

Totodată, trei curse externe, de la Bucureşti la Sofia, Belgrad şi Bari, au întârzieri de până la patru ore.

"Pentru celelalte curse Tarom programate să opereze astăzi nu s-au anunţat întârzieri. Cursele externe operează în regim normal, nu au întârzieri anunţate cu excepţia zborurilor dinspre Bucureşti către Sofia, Belgrad, Bari. Din cauza condiţiilor meteo actuale mai multe curse Tarom pot înregistra întârzieri", se arată într-un comunicat al companiei.

Pasagerii care au pierdut conexiunile pe care le aveau cu alte zboruri din cauza întârzierilor vor fi distribuiţi pe alte zboruri până la destinaţia finală şi vor primi asistenţă pe aeroporturi.

Opt curse aeriene afectate pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Cinci curse aeriene operate, luni dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca au înregistrat întârzieri între o oră şi trei ore, două au fost deviate la Timişoara, din cauza ceţii de pe aeroportul clujean, iar un zbor a fost anulat.

Potrivit site-ului Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, sunt întârziate zborurile companiei Wizz Air care ar fi trebuit să decoleze luni dimineaţă spre Bergamo, la ora 6.00, Londra - ora 6.10, Forli - ora 7.20 şi Viena - ora 9.05, dar şi zborul Tarom care trebuia să aterizeze la ora 8.35 la Bucureşti.

De asemenea, cursele Wizz Air care ar fi trebuit să sosească, la ora 00.20, de la Barcelona, respectiv 00.35, de la Madrid au fost deviate pe Aeroportul Timişoara, pasagerii fiind aduşi cu autobuzele la Cluj. Aeronavele urmează să ajungă la Cluj când ceaţa se va ridica.

Totodată, cursa companiei ungare Malev care trebuia să aterizeze de la Budapesta la ora 01.15 şi apoi să decoleze la ora 6.10 a fost anulată.

Câteva sute de pasageri ai curselor afectate aşteaptă în terminalele aeroportului clujean ridicarea ceţii.

"Este vorba despre curse în lanţ care sunt afectate, avioane care trebuia să aterizeze la Cluj, cum e cel al Tarom de la Bucureşti şi care trebuia să plece la Viena, dar şi cele ale Wizz Air care trebuia să aterizeze după miezul nopţii din Spania şi să plece spre Italia", au precizat pentru corespondentul MEDIAFAX reprezentanţii aeroportului clujean.

Directorul operaţional al Aeroportului Cluj, Iuliu Pop, a declarat, la rândul său, că prognoza meteo indică o creştere a vizibilităţii după ora 9.00, zborurile urmând să fie reluate odată ce condiţiile meteorologice vor permite acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici