Cehia: Un român, mort într-un accident rutier

Şoferul unui camion românesc a murit, joi dimineaţă, în Cehia, iar însoţitorul acestuia a fost uşor rănit, într-un accident produs pe autostrada D5, care asigură legătura între Praga şi Plsen.

2400 afișări
Imaginea articolului Cehia: Un român, mort într-un accident rutier

Cehia: Un român, mort într-un accident rutier

Însoţitorul şoferului, care potrivit unor informaţii ar fi fratele acestuia este internat în spitalul din localitatea Rocycany şi va fi vizitat, în cursul zilei de joi de reprezentanţi ai Ambasadei României la Praga, a declarat, pentru MEDIAFAX ataşatul de presă Gabriel Mareş.

Oficialul român a ţinut să precizeze că toate informaţiile pe care ambasada le deţine în legătură cu accidentul sunt deocamdată neoficiale, deoarece poliţia nu a făcut încă o înştiinţare scrisă formală.

Potrivit lui Mareş, informaţiile au fost obţinute în urma contactării spitalului şi Poliţiei de către ambasadă, astfel potrivit datelor obţinute până în prezent, accidentul s-a produs dimineaţă în jurul orei 5.45, pe autostrada D5, la km 69, în direcţia Plsen.

Camionul cu marfă s-a răsturnat pe contrasens, după ce conducătorul vehiculului ar fi adormit. În urma accidentului, şoferul a murit pe loc, iar fratele său, care se afla pe scaunul din dreapta a fost transportat la spital fiind rănit, a explicat Gabriel Mareş.

Ataşatul de presă nu a putut preciza care este starea sănătăţii celui rănit, spunând însă că acesta se află internat în spitalul din localitatea Rocycany.

Autorităţile române urmează să se deplaseze la spital în cursul zilei de joi şi să întreprindă demersurile necesare.

De asemenea, Gabriel Mareş a mai spus că ambasada a luat legătura cu poliţia, care urmează să transmită o informare oficială în cel mai scurt timp, urmând ca, după confirmare, prin intermediul Ministerului de Externe, să fie anunţată familia celor doi în legătură cu accidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici