Cei care joacă tenis trăiesc cu 10 ani mai mult: ştiinţa explică de ce

  • Conform ştiinţei, tenisul prelungeşte viaţa cu un deceniu.
  • Confirmarea vine din unele studii internaţionale.
  • Acesta este motivul pentru care acest sport are un impact pozitiv asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor.
3207 afișări
Imaginea articolului Cei care joacă tenis trăiesc cu 10 ani mai mult: ştiinţa explică de ce

Cei care joacă tenis trăiesc cu 10 ani mai mult: ştiinţa explică de ce

Tenisul prelungeşte viaţa: cei care îl practică au o speranţă de viaţă mai mare de aproape zece ani faţă de cei care sunt sedentari şi devansează cu aproximativ patru ani celor care fac alte sporturi.

Aşa afirmă studiile Sydney Medical School Study, American Medical Association Study şi cercetările Copenhagen City Heart Study, care au analizat un eşantion de 20.000 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 93 de ani, urmăriţi timp de 25 de ani pe diverse activitati sportive. Datele au fost făcute publice în cadrul conferinţei „Sportul este prevenţie. Tenisul prelungeşte viaţa”, în cadrul Nitto ATP Finals.

Studiile arată că, în comparaţie cu persoanele sedentare, tenisul prelungeşte speranţa de viaţă cu 9,7 ani. Urmează badminton (+6,2), fotbal (+4,7), ciclism (+3,7), înot (+3,4) şi jogging (+3,2).

„Evenimente de mare succes precum cel pe care îl trăim (n.r. - Turneul Campionilor de la Torino) demonstrează valoarea extraordinară sportivă, economică şi socială a tenisului. Boom-ul tenisului va produce astfel efecte benefice pentru cetăţeni şi pentru sănătatea publică, dar şi economice”, a comentat Angelo Binaghi, preşedintele Federaţiei Italieene de Tenis.

Printre experţii prezenţi la întâlnire, specialistul în prevenire Giorgio Meneschincheri, fondatorul evenimentului Tennis & Friends în urmă cu 12 ani la Roma, a prezentat datele împreună cu Emilio Sodano, medic federal Fitp. „Tenisul - a subliniat Meneschincheri - ajută la prevenirea apariţiei bolilor cardiovasculare şi metabolice.

Are o funcţie de reducere a tensiunii arteriale şi este cel mai bun medicament pentru diabet. Şi, ca toate sporturile, este bun nu numai pentru organism" .

Preşedintele comisiei de onoare ATP, Gianni Ocleppo, a subliniat „rolul din ce în ce mai decisiv al medicilor, nutriţioniştilor şi personalităţilor de sprijin care, astăzi, sunt în măsură să asigure că cariera unui tenismen durează mai mult de zece ani, cât era îb trecut, şi aunge până la 15-17 ani, în prezent”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici