Cei doi copii infectaţi cu sifilis nu au semne ale unui raport sexual recent sau mai vechi

Raportul medico-legal în cazul celor doi fraţi din Codlea în vârstă de 3 ani şi 13 ani infectaţi cu sifilis arată că au boala de peste un an şi că nu au semne ale unui raport sexual recent sau mai vechi, iar afecţiunea ar fi putut fi contractată prin "contactul direct cu o leziune contagioasă".

255 afișări
Imaginea articolului Cei doi copii infectaţi cu sifilis nu au semne ale unui raport sexual recent sau mai vechi

Cei doi copii infectaţi cu sifilis nu au semne ale unui raport sexual recent sau mai vechi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medicii legişti au stabilit că leziunile pe care le au cei doi fraţi au apărut în urmă cu 4-6 săptămâni, însă boala a fost contractată în urmă cu peste un an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Leziunile constatate s-au putut produce prin contactul direct cu o leziune contagioasă în condiţiile stabilite de anchetatori. Aceasta însă nu exclude şi nu
implică obligatoriu un raport sexual. Nu s-au constatat alte semne ale unui raport sexual recent sau mai vechi", se arată în raportul finalizat, vineri, de Laboratorul de Medicină Legală Braşov.

Parchetul Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov a dechis, joi, o anchetă cu privire la îmbolnăvirea cu sifilis a celor doi copii bolnavi de sifilis, după ce au apărut suspiciuni de abuz sexual asupra lor.

Cei doi fraţi din oraşul Codlea, o fetiţă de 3 ani şi un băiat de 13 ani, bolnavi de sifilis, provin dintr-o familie numeroasă cu şase copii, care trăieşte într-o cameră, şi erau trimişi de părinţi la cerşit şi scormonit prin gunoaie.

Cei doi copii mai au patru fraţi, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, şi trăiau într-o locuinţă insalubră, cu o singură cameră, pe strada Mesteacănului din Codlea.

Cei şase fraţi erau cunoscuţi în zonă pentru practicarea cerşetoriei, ei fiind deseori văzuţi scormonind prin gunoaie după hrană.

Mama copiilor, în vârstă de 34 de ani, nu are un loc de muncă şi trăia în concubinaj cu tatăl celor doi copii. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, este închis la Penitenciarul Codlea din noiembrie 2011, pentru furt.

Potrivit comisarului-şef Ion Necşulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, bărbatul este recidivist şi a fost încarcerat după ce a furat produse de la magazinul de la intrarea în penitenciarul unde se află acum încarcerat.

Din aceeaşi familie, o fetiţă de 8 ani a fost violată, anul trecut, de un unchi - fratele mamei, acesta fiind cercetat în libertate.

Potrivit poliţiştilor, în urma acestui incident între bărbat, care locuieşte în localitatea Vulcan, şi familia sorei sale s-a iscat un scandal, iar acesta nu i-a mai vizitat de atunci, însă nu este exclus de anchetatori din lista suspecţilor.

Toată familia, inclusiv tatăl aflat în penitenciar, au fost testaţi de medici pentru a se stabili dacă aceştia sunt purtători ai bolii sifilis, însă niciunul nu este infestat.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici