Doi copii de 3 şi 13 ani, bolnavi de sifilis. Există suspiciuni de abuz sexual

Doi copii de 3 şi 13 ani din localitatea braşoveană Codlea, bolnavi de sifilis. În cazul lor, Parchetul Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov a dechis o anchetă. Copiii provin dintr-o familie dezorganizată, tatăl lor fiind fiind în închisoare, iar legiştii au stabilit că boala este avansată.

325 afișări
Imaginea articolului Doi copii de 3 şi 13 ani, bolnavi de sifilis. Există suspiciuni de abuz sexual

Doi copii de 3 şi 13 ani, bolnavi de sifilis. Există suspiciuni de abuz sexual (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto))

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, comisar şef Ion Necşulescu, în urmă cu câteva zile a fost declanşată o anchetă în localitatea braşoveană Codlea, după ce s-a stabilit că cei doi copii, care sunt fraţi, au sifilis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Copiii provin dintr-o familie dezorganizată. Tatăl lor este în închisoare de vreo lună, iar mama nu s-a ocupat de ei. În plus, tot în familia lor, un unchi - fratele mamei copiilor - are dosar penal într-un alt caz de abuz sexual al unei fetiţe din aceeaşi familie", a spus Necşulescu.

Copiii au fost examinaţi de Laboratorul de Medicină Legală din Braşov şi s-a stabilit că boala este în stare avansată.

De asemenea, au fost testaţi şi ceialaţi membri ai familiei, însă se pare că niciunul nu suferă de această boală.

Potrivit directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, Virginia Martin, medicii au spus că leziunile pe care le au copiii ar fi putut apărea şi pe măsură ce boala a avansat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a dechis, joi, o anchetă cu privire la îmbolnăvirea cu sifilis a unui copil de 3 ani şi a altuia de 13 ani, ei fiind plasaţi într-un centru de palsament după ce au apărut suspiciuni de abuz sexual asupra lor.

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a fost înregistrată, joi, o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la faptul că doi minori ar suferi de boli venerice. Din primele cercetări s-a reţinut că minorii R.A.M. (în vârstă de 3 ani) şi R.C.I. (în vârstă de 13 ani) au fost identificaţi de medici cu afecţiuni venerice, sifilis, leziuni depistate în zona perianală, ceea ce a generat suspiciunea de abuz sexual asupra acestora", a comunicat Biroul de presă al Ministerului Public.

Totodată, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov a procedat la instituirea unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă faţă de ambii copii, care au fost instituţionalizaţi într-un centrul de plasament în regim de urgenţă.

Parchetul face investigaţii pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Cei doi copii mai au patru fraţi, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, şi trăiau într-o locuinţă insalubră, cu o singură cameră, pe strada Mesteacănului din Codlea. Mama copiilor, în vârstă de 34 de ani, nu are un loc de muncă şi trăia în concubinaj cu tatăl celor doi copii. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, este închis la Penitenciarul Codlea din noiembrie 2011, pentru furt.

Potrivit comisarului-şef Ion Necşulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, bărbatul este recidivist şi a fost încarcerat după ce a furat produse de la magazinul de la intrarea în penitenciarul unde se află acum încarcerat.

Din aceeaşi familie, o fetiţă de 8 ani a fost violată, anul trecut, de un unchi - fratele mamei, acesta fiind cercetat în libertate.

Potrivit poliţiştilor, în urma acestui incident între bărbat, care locuieşte în localitatea Vulcan, şi familia sorei sale s-a iscat un scandal, iar acesta nu i-a mai vizitat de atunci, însă nu este exclus de anchetatori din lista suspecţilor.

"Atât cei doi copii, cât şi fraţii lor sunt monitorizaţi de DGASPC, Primăria din Codlea şi Spitalul de Boli Infecţioase «Astra» Braşov pentru că este posibil ca în mediul în care trăiesc să fie un focar de infecţie cu sifilis. Dar trebuie stabilit modul în care au ajuns copiii să se infecteze, ţinând cont că acum se află într-o stare avansată a bolii şi probabil că au contractat-o în urmă cu mai mult timp, poate şase luni", a declarat directorul DGASPC, Virginia Martin.

Ambii copii au fost preluaţi în Centrul de plasament din Codlea în regim de urgenţă şi sunt consiliaţi psihologic pentru a se stabili dacă au fost abuzaţi sexual.

"Fetiţa de trei ani este traumatizată şi plânge continuu, probabil şi din cauza durerilor, iar băiatul de 13 ani nu prea cooperează, iar psihologii au ajuns la concluzia că ascunde ceva. El a spus că a făcut rănile în zona anală după ce s-ar fi rănit într-un fier", a mai spus Virginia Marin.

Potrivit acesteia, în perioada următoare DGASPC va face demersuri pentru a o decădea din drepturile părinteşti pe mama copiilor.

Anchetatorii iau în calcul şi posibilitatea ca cei doi fraţi să fi fost abuzaţi sexual pe stradă, dar şi posibilitatea ca băiatul să fi contractat boala şi apoi să o fi transmis, la rândul lui, fetiţei de 3 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici