Cei doi medici demisionari de la Spitalul Colentina nu se răzgândesc. Ionuţ Gobej, după discuţia cu Gabriela Firea: Oferta primarului e ciudată

Ionuţ Gobej, unul dintre cei doi medici neurochirurgi demisionari de la Spitalul Colentina, a declarat pentru MEDIAFAX că nici el şi nici colegul său, Dorin Bica, nu se vor răzgândi cu privire la demisiile pe care şi le-au depus. Precizările, după discuţia cu primarul Gabriela Firea.

4804 afișări
Imaginea articolului Cei doi medici demisionari de la Spitalul Colentina nu se răzgândesc. Ionuţ Gobej, după discuţia cu Gabriela Firea: Oferta primarului e ciudată

Cei doi medici demisionari de la Spitalul Colentina nu se răzgândesc. Gobej: Oferta primarului e ciudată

"Când îţi dai demisia, nu poţi să o iei înapoi. O dai şi gata! Pot fi obligat să mai stau 30 de zile în spital, dar nu este nicio problemă pentru că trebuie să-mi rezolv o parte dintre pacienţi. Oferta doamnei primar ca eu să fiu şef de secţie este foarte ciudată pentru că tocmai s-a organizat un concurs pentru un nou şef de secţie şi urmează ca definitivarea lui să fie în câteva zile şi asta ar însemna ca eu să ocup această funcţie doar câteva zile. Nu ştiu care e miza. Şi dacă aş fi a la longue, tot nu mi-aş schimba decizia. Atunci când mi-am dat demisia, am fost sigur că o dau", a declarat pentru MEDIAFAX, neurochirurgul Ionuţ Gobej.

Întrebat dacă se gândeşte să părăsească ţara, ţinând cont că înainte de a veni la Spitalul Colentina, a avut oferte de la clinici din Franţa, Ionuţ Gobej a explicat că atât el, cât şi colegul său, Dorin Bica, vor avea o perioadă de odihnă, precizând :"Sunt convins că orice am face fie în străinătate, fie în ţară, o să reuşim să construim cel puţin atât cât am făcut până acum".

În ceea ce priveşte o eventuală discuţie cu managerul spitalului, Silvi Ifrim, neurochirurgul a precizat că nu a discutat cu aceasta despre demisii.

"Nu am discutat cu doamna manager Ifrim. Astăzi a pus serviciul de statistică să ne numere nouă pacienţii, nişte acte. Numărătoare plăcută! Mi se pare că banii statului se duc pe lucruri inutile. A făcut nişte controale şi la secţia de neurochirurgie. L-a trimis pe directorul administrativ să controleze nişte materiale din secţia noastră, oricum, ceva prea complicat de înţeles. Sper ca doamna Firea să regleze situaţia din spitalul Colentina, însă aş dori să o asigur pe doamna primar că această problemă nu va fi rezolvată atâta timp cât managerul Ifrim va fi pe funcţia pe care o are acum. După părerea mea, orice zi petrecută în această funcţie de către doamna Ifrim reprezintă o pierdere pentru pacienţ", a adăugat Gobej.

Cât despre pacienţii lor, Gobej a spsu că aceştia vor fi preluaţi de ceilalţi doi colegi neurochirurgi şi doi ortopezi rămaşi pe secţie.

"Pe secţia noastră mai rămân doi ortopezi şi noi neurochirurgi şi nu este decât o singură sală de operaţii, iar noi nu puteam să facem mai mult de două operaţii pe zi. Noi suntem doar doi doctori care pleacă, nu este atât de grav, însă, de când a venit acest manager la spitalul Colentina, au plecat 12 medici", a menţionat neurochirurgului.

Primarul General, Gabriela Firea, i-a propus medicului Ionuţ Gobej, unul dintre cei doi neurochirurgi ai Spitalului Colentina care au demisionat luni, să preia interimatul postului de şef al Secţiei de Neurochirurgie. Edilul i-a cerut şi doctorului Bica să revină asupra deciziei.

„Am avut o discuţie constructivă şi corectă cu domnii doctori Gobej şi Bica. Medicii trebuie ajutaţi în activitatea lor pentru că de ei depinde viaţa pacienţilor. Le-am adresat rugămintea de a reconsidera decizia de a demisiona şi i-am asigurat de tot sprijinul meu”, a declarat, printr-un comunicat, Gabriela Firea.

Totodată, Primarul General a solicitat conducerii ASSMB un raport detaliat privind problemele de personal şi de achiziţii de materiale medicale cu care se confrunta Spitalul Colentina.

Luni, cei doi neurochirurgi au anunţat că şi-au depus demisiile

„Subsemnatul, Ionuţ Gobej, medic specialist neurochirurg, angajat al Spitalului Clinic Colentina, fondator al Secţiei de Neurochirurgie, demisionez din funcţia deţinută în cadrul spitalului.(...) Astăzi, activitatea în Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Colentina este un act de uzură extraordinară şi am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care, în anul 2017, era prevăzut să operăm peste 600. Aceşti pacienţi au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, a programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente”, reiese din cererea de demisie a medicului neurochirurg Ionuţ Gobej.

În demisia depusă de către Ionuţ Gobej, acesta menţionează că atât personalul secţie de neurochirurgie, cât şi cel de la ATI sunt hărţuiţi.

„La aceste probleme se adaugă hărţuirea permanentă a personalului medical din secţiile de neurochirurgie şi ATI. Astăzi, fieare neurochirurg poate opera o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00, operaţii a căror complexitate este mică sau cel mult medie. Rezistenţa mea în spital începe să fie echivalentă cu oferirea unui ac medical sub standard şi nu îmi pot asuma această responsabilitate. În aceste condiţii, prezenţa mea în Spitalul Clinic Colentina nu se mai justifică, termenii în baza cărora am venit în acest spital fiind modificaţi radical”, mai reiese din cererea de demisie.

În luna ianuarie, atât Ionuţ Gobej, cât şi colegul său Florin Bica, au acuzat managerul spitalului, Silvi Ifrim, că a redus personalul secţiei de neurochirurgie, că nu le sunt plătite orele suplimentare şi că nu mai au posibilitatea de a efectua intervenţii chirurgicale după ora 15.00.

Gobej spunea, în ianuarie, că a discutat cu managerul Silvi Ifrim despre situaţia unităţii medicale şi că a încercat să prezinte soluţii pentru buna desfăşurare a activităţii, redactând în acest sens o scrisoare prin care cere ajutor de la instituţiile statului. Într-o postare pe Facebook, medicul i-a cerut demisia managerului, dar spune că nu acesta este scopul principal.

„A intrat în cabinetul meu (Ionuţ Gobej - n.r.) solicitând ajutorul pentru efectuarea a două operaţii care erau programate în aproximativ două săptămâni. Sigur că această situaţie nu o puteam rezolva pe loc, de aceea l-am rugat să aibă timp ca împreună cu colegii şefi de secţie să punem în discuţie ce posibilităţi pentru a rezolva această problemă. Din păcate, această problemă nu se poate rezolva foarte repede deoarece nu aveam cadrul legislativ pentru plata orelor suplimentare”, declara Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, într-o conferinţă de presă susţinută în luna februarie.

În urma acestor acuzaţii, consiliul medical al Spitalului Colentina a dispus cercetarea disciplinară a celor doi medici neurochirurgi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici