Cei doi suspecţi care au atacat cu ACID un bărbat din Iaşi sunt în continuare în libertate / Ce spun medicii despre starea victimei

Cei doi suspecţi care au atacat un bărbat de 61 de ani din Iaşi cu acid când a deschis uşa casei sunt în continuare în libertate, fiind căutaţi de poliţişti. Medicii spun că victima are vederea afectată şi ar putea avea nevoie de un transplant de cornee.

621 afișări
Imaginea articolului Cei doi suspecţi care au atacat cu ACID un bărbat din Iaşi sunt în continuare în libertate / Ce spun medicii despre starea victimei

Cei doi suspecţi care au atacat cu ACID un bărbat, când acesta a deschis uşa casei, sunt în continuare în libertate / Ce spun medicii din Iaşi despre starea victimei

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, poliţiştii sunt în continuare în căutarea celor doi tineri care au atacat cu acid un bărbat din localitatea Vlădeni.

"Colegii mei investighează cazul şi au indicii referitoare la persoanele suspectate că ar fi comis fapta. Mai multe detalii nu pot oferi, deoarece ancheta este în desfăşurare", a declarat duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vîjiac.

Potrivit acesteia, deocamdată, în cauză sunt făcute cercetări pentru lovire sau alte violenţe, existând posibilitatea ca, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei, să fie schimbată încadrarea juridică în acest dosar.

Pe de altă parte, medicii susţin că victima a suferit arsuri chimice care i-au afectat parţial vederea.

"Pacientul este internat în Secţia de Oftalmologie a Spitalului «Sfântul Spiridon», din Iaşi, unde a primit tratament de specialitate şi este ţinut sub observaţie. Acesta are vederea parţial afectată. El vede acum în proporţie de 20-40%. Luăm în calcul ca acesta să fie trecut pe lista de aşteptare pentru transplant de cornee", a afirmat duminică prof.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.

Bărbatul de 61 de ani din localitatea ieşeană Vlădeni a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat cu o substanţă incoloră necunoscută ce pare a fi un acid, în momentul în care a deschis uşa locuinţei sale. Potrivit anchetatorilor, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie de atacul a doi tineri asupra bărbatului, dar fără un motiv aparent.

Cei doi tineri au bătut la uşa locuinţei bărbatului din localitatea Vlădeni, iar, în momentul în care acesta a deschis, i-au aruncat substanţa peste faţă. În urma incidentului, bărbatul a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe.

Martorii au afirmat că cei doi suspecţi au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici