Cei doi tineri acuzaţi de jaful de la Banca Transilvania din Cluj,condamnaţi la 10 ani de închisoare

Cei doi tineri acuzaţi de comiterea jafului de la o sucursală din Cluj a Băncii Transilvania, în februarie 2009, au fost condamnaţi, vineri, la câte zece ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă.

466 afișări
Imaginea articolului Cei doi tineri acuzaţi de jaful de la Banca Transilvania din Cluj,condamnaţi la 10 ani de închisoare

Cei doi tineri acuzaţi de jaful de la Banca Transilvania din Cluj,condamnaţi la 10 ani de închisoare (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Cluj a pronunţat, vineri, sentinţa în dosarul în care Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu au fost judecaţi pentru tâlhărie, după ce ar fi intrat în filiala Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, de unde au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro, lovind paznicul cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele.

Judecătorii i-au condamnat pe cei doi la câte zece ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă.

Avocatul celor doi, Tiberiu Ban, a declarat corespondentului MEDIAFAX că sentinţa va fi atacată cu recurs, acesta urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit unui comunicat transmis de Curtea de Apel Cluj, judecătorii i-au obligat pe cei doi la plata sumei de 246.650 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale în favoarea asiguratorului băncii.

De asemenea, instanţa îi obligă pe cei doi tineri la plata, în favoarea statului, a sumei de câte 62.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.

Până la pronunţarea unei sentinţe definitive în acest caz, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu nu pot părăsi ţara, trebuie să se prezinte la instanţa de judecată şi la Poliţie ori de câte sunt chemaţi, nu au voie să îşi schimbe domiciliul fără acordul instanţei şi nu pot deţine nicio categorie de arme.

În 13 februarie 2009, o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca a fost jefuită, iar hoţii au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro. Două persoane înarmate, care purtau cagule, au intrat în bancă, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele. Banii au fost furaţi din casierie, anchetatorii constatând că nu s-a tras niciun foc de armă.

Presupuşii autori ai jafului au fost prinşi, în 19 ianuarie 2010, în urma unor percheziţii făcute de echipaje ale IPJ Cluj şi ale Direcţiei de Operaţiuni Speciale ale Poliţiei. Cei doi suspecţi, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, au fost reţinuţi în aceeaşi zi şi ulterior arestaţi preventiv, ei fiind trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru tâlhărie.

În mai 2011, ei au fost eliberaţi. Instanţa a decis atunci înlocuirea măsurii arestării preventive a lui Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Totodată, cei doi au fost obligaţi să se prezinte în faţa anchetatorilor ori de câte ori erau chemaţi şi să nu ia legătura cu alte persoane implicate în cauză, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Cluj.

La jumătatea lunii martie 2012, unul dintre tineri, Andrei Hosu, a fost condamnat la 17 ani de închisoare cu executare, iar Bogdan Baciu a fost achitat.

Sentinţa a fost atacată cu apel de Andrei Hosu şi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, iar decizia Curţii de Apel Cluj de vineri vine în urma acestui apel.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici