Cei trei români acuzaţi de implicare în furtul tablourilor din Olanda rămân în arest

Cei trei români acuzaţi de implicare în furtul tablourilor din Muzeul Kunsthal din Rotterdam rămân în arest, judecătorii Tribunalului Bucureşti respingând, vineri, recursul acestora.

520 afișări
Imaginea articolului Cei trei români acuzaţi de implicare în furtul tablourilor din Olanda rămân în arest

Cei trei români acuzaţi de implicare în furtul tablourilor din Olanda rămân în arest (Imagine: Shutterstock)

Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru au fost arestaţi pentru modul organizat în care au acţionat, pentru comiterea faptei pe teritoriul unui stat străin şi pentru mărimea prejudiciului, aproximativ 18 milioane de euro fiind valoarea de asigurare a picturilor sustrase, a motivat instanţa Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti, care a admis în 21 ianuarie propunerea DIICOT şi a emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele celor trei.

Potrivit decizie, "în cursul anului 2012, inculpaţii, împreună cu alte persoane, s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi au sprijinit membrii grupării să sustragă în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, un număr de şapte tablouri de mare valoare (printre care se numără tablouri ale pictorilor Henri Matisse, Paul Gaugain, Claude Monet), prejudiciul cauzat părţii vătămate Fundaţia Triton, la valoarea de asigurare, fiind de aproximativ 18 milioane de euro".

Decizia Judecătoriei a fost contestată la Tribunalul Capitalei, care a respins, vineri, recursul celor trei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici