Cei trei români din dosarul "Sky News" rămân în arest preventiv; decizia este definitivă

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, vineri, contestaţia depusă de procurorii DIICOT la decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care cei trei români din dosarul "Sky News" erau plasaţi sub control judiciar, astfel că aceştia rămân în arest preventiv până pe 10 octombrie 2016.

465 afișări
Imaginea articolului Cei trei români din dosarul "Sky News" rămân în arest preventiv; decizia este definitivă

Cei trei români din dosarul "Sky News" rămân în arest preventiv; decizia este definitivă

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics au fost arestaţi preventiv în 12 august, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea menţinută ulterior şi de instanţa supremă.

Ei sunt acuzaţi de complicitate la "comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională", infracţiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare. De asemenea, bărbaţii sunt acuzaţi şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi constituirea unui grup infracţional organizat

În această cauză, DIICOT a trimis în Marea Britanie solicitarea privind audierea celor trei jurnalişti de la Sky News, printre care şi Stuart Ramsay, în dosarul ce vizează reportajul cu traficul de arme realizat în România, cei trei jurnalişti fiind puşi sub urmărire penală pentru comunicare de informaţii false.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici