Cel de-al treilea deţinut eliberat din greşeală din Penitenciarul Giurgiu a fost prins

Cel de-al treilea deţinut eliberat din greşeală din Penitenciarul Giurgiu a fost prins, au declarat luni seară, pentru Mediafax, reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

2003 afișări
Imaginea articolului Cel de-al treilea deţinut eliberat din greşeală din Penitenciarul Giurgiu a fost prins

Cel de-al treilea deţinut eliberat din greşeală din Penitenciarul Giurgiu a fost prins

Deţinutul va fi reîncarcerat la Penitenciarul Giurgiu, au precizat sursele citate.

Deţinutul era dat în urmărire naţională de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) după ce fusese eliberat din greşeală. Alţi doi deţinuţi aflaţi în aceeaşi situaţie au fost deja reîncarceraţi.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Sorin Dumitraşcu, a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, că trei condamnaţi au fost eliberaţi din greşeală în baza recursului compensatoriu din Penitenciarul Giurgiu.

"Vorbim despre un număr de trei deţinuţi, a fost o eroare de calcul, în sensul că un corp de clădire căruia i se supun trei secţii a fost categorisit greşit. Nu era pe lista aceea cu clădirile care ar fi trebuit sa aibă condiţii improprii, ca să ducă la eliberarea unor deţinuţi. S-au calculat nişte zile în plus pentru aceşti deţinuţi şi au fost puşi în libertate. Ulterior, la o verificare, s-a constatat eroarea. Noi am avertizat ca dacă aplicarea acestei legi nu este pregătită corespunzător sunt posibile nişte erori, ceea ce înseamă fie punerea în libertate eronat, adică mai devreme, fie anumiţi deţinuţi vor sta mai mult decât ar fi necesar în penitenciar. Nu ştiu exact de ce erau condamnaţi aceşti trei deţinuţi, însă fiind la penitenciarul Giurgiu, care are profil de maximă siguranţă, cel mai probabil, erau recidivişti şi cu pedepse mari", a afirmat, pentru Mediafax, Sorin Dumitraşcu.

În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi. Alţi 3.349 de deţinuţi au obţinut dreptul de a solicita eliberare condiţionată. Potrivit legii, pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii improprii, deţinuţii obţin şase zile de libertate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici