Cel mai mare dezastru din istoria Hawaii. Bilanţul victimelor incendiilor este în creştere

Guvernatorul statului american a anunţat că cel puţin 89 de persoane au murit şi a avertizat că numărul victimelor ar putea creşte semnificativ.

440 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare dezastru din istoria Hawaii. Bilanţul victimelor incendiilor este în creştere

Maui văzut de sus

Dezastrul din Hawaii devine cel mai mortal incendiu de vegetaţie din SUA din ultimul secol, depăşindu-l pe cel de la Camp Fire din California din 2018 în urma căruia au murit 85 de oameni. Guvernatorul Josh Green a declarat că a fost „o zi imposibilă", dar că echipele de pompieri şi poliţia au fost „extraordinare". El a spus că a fost cel mai mare dezastru natural cu care s-a confruntat vreodată Hawaii.

Noul bilanţ al victimelor este provizoriu deoarece operaţiunile de căutare şi salvare sunt în desfăşurare. Însoţiţi de câini, salvatorii intervin printre rămăşiţele carbonizate ale unor proprietăţi din Lahaina, pe insula Maui.

Casele ruinate sunt marcate cu un „X” portocaliu pentru a marca o căutare iniţială şi „HR" dacă în interior au fost găsite rămăşiţe umane. De asemenea, autorităţile îi îndeamnă pe cei care au membri de familie dispăruţi să dea mostre de ADN pentru a ajuta la identificarea victimelor.

Şeful poliţiei din Maui, John Pelletier, a confirmat informaţia guvernatorului potrivit căruia numărul victimelor va creşte în continuare spunând că „niciunul dintre noi nu cunoaşte încă dimensiunea cu adevărat a acestei situaţii".

Lahaina a fost zona cel mai grav afectată de incendii având peste o mie de clădiri arse până la temelii. Supravieţuitorii au vorbit despre rapiditatea cu care s-a răspândit incendiul şi au spus că sirenele de urgenţă nu au sunat marţi atunci când focul a început. Oraşul este deocamdată o zonă interzisă, iar multe persoane ale căror proprietăţi au fost distruse s-au refugiat în adăposturi.

Peste 150 de persoane au murit în urma unui tsunami produs în Hawaii în 1946. Totuşi, dezastrul din această săptămână ar putea depăşi această cifră, având în vedere previziunile sumbre ale autorităţilor, care estimează că vor exista mai multe cadavre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
incendiu,
hawaii,
victime

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici