Cel mai vechi hotel din Arad, în care au concertat Franz Liszt şi Johann Strauss fiul, a fost vândut - FOTO

Hotelul Ardealul din centrul Aradului, în care au concertat Franz Liszt şi Johann Strauss fiul, a fost vândut, în octombrie, cu aproximativ un milion de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1132 afișări
Imaginea articolului Cel mai vechi hotel din Arad, în care au concertat Franz Liszt şi Johann Strauss fiul, a fost vândut - FOTO

Cel mai vechi hotel din Arad, în care au concertat Franz Liszt şi Johann Strauss fiul, a fost vândut

Hotelul Ardealul, cel mai vechi din oraşul Arad, a fost scos de mai multe ori la vânzare de către proprietari, în ultimii ani.

La începutul lunii octombrie, hotelul clasificat cu o stea a fost vândut cu aproximativ un milion de euro.

SURSA foto: Travel.ro

Noul proprietar nu a cumpărat întreaga clădire, ci doar intrarea în hotel, aflată la parter, şi cele două etaje ale imobilului, în care funcţionează unitatea hotelieră. Restul spaţiilor comerciale de la parter nu au fost vândute.

Hotelul Ardealul, cu denumirea istorică de "Grand Hotel Crucea Albă" a fost fondat în anul 1841. Monumentul istoric a fost construit de Franz Mahler pe locul unui han din secolul al XVIII-lea.

De-a lungul timpului, hotelul a găzduit personalităţi marcante ale vieţii cultural-artistice ale vremii, printre care George Coşbuc, I.L.Caragiale, Octavian Goga, George Enescu, Jules Massenet, Francois Copee, Andy Endre şi Arany Janos.

De asemenea, în sala de festivităţi a hotelului au concertat Franz Liszt (1846), Johann Strauss fiul (1847), Johannes Bramms (1879) sau Pablo Cassalis (1912).

Hotelul Ardealul a fost restaurat în anul 1974 şi are o capacitate de 205 de locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici