Cel puţin 13 poliţişti au fost ucişi în statul Guerrero, în sudul Mexicului

O patrulă de securitate a fost atacată de bărbaţi înarmaţi neidentificaţi în municipalitatea Coyuca de Benítez.

318 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 13 poliţişti au fost ucişi în statul Guerrero, în sudul Mexicului

Cel puţin 13 poliţişti au fost ucişi în statul Guerrero, în sudul Mexicului

Atacatorii au împuşcat luni cel puţin 13 ofiţeri de poliţie locală, a declarat pentru Reuters o sursă guvernamentală, în cel mai recent atac sângeros într-o regiune în care bandele îşi dispută controlul asupra comerţului cu droguri.

Printre cei morţi se numără şeful securităţii locale din oraşul Coyuca de Benitez, a declarat sursa, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Unele dintre victimele atacului de luni au fost încătuşate înainte de a fi împuşcate mortal, precizează ziarul El Universal.

Într-o declaraţie făcută mai târziu, luni, oficialii au declarat că securitatea va fi întărită, inclusiv de către marina militară şi agenţi ai Gărzii Naţionale, dar nu au precizat câţi poliţişti au fost ucişi.

Oraşul este situat la vest de populara staţiune balneară Acapulco.

Violenţa a crescut în Guerrero în ultimul deceniu, deoarece un număr tot mai mare de bande criminale se luptă pentru controlul profitabilului comerţ cu opiu.

În primele nouă luni ale acestui an, aproape 1.100 de persoane au fost ucise în acest stat, în creştere cu aproape un sfert faţă de anul precedent, potrivit datelor oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
poliţişti,
mexic,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici