Cele mai multe accidente rutiere din Capitală, produse marţea: 23 persoane au murit în 2019

Peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa, în primele luni ale anului 2019, în urma a 287 de accidente rutiere grave înregistrate în Capitală. Cele mai multe accidente rutiere s-au produs în anumite zone ale Bucureştiului în zilele de marţi, intervalul orar 10:00-19:00.

99 afișări
Imaginea articolului Cele mai multe accidente rutiere din Capitală, produse marţea: 23 persoane au murit în 2019

Cele mai multe accidente rutiere din Capitală, produse marţea: 23 persoane au murit în 2019

„În primele 6 luni ale anului 2019, pe raza Municipiului Bucureşti, au fost înregistrate 287 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 23 de persoane, rănirea gravă a 275 persoane şi rănirea uşoară a 67 de persoane. Principalele cauze ale acestor accidente au fost traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor şi neacordarea de prioritate vehiculelor. Un număr ridicat de accidente rutiere grave au fost înregistrate pe Bb. Iuliu Maniu, Şos. Berceni, Splaiul Independenţei, Şos. Pantelimon, Şos. Mihai Bravu, Bd. Constantin Bâncoveanu”, informează Poliţia Capitalei, într-un răspuns pentru MEDIAFAX.

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în intervalul orar 10:00-19:00, precum şi în zilele de marţi.

Comparativ, în 2018, aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 272 de accidente în Capitală, soldate cu decesul a 27 de persoane şi cu rănirea gravă a 253 de oameni, mai arată sursa citată.

Totodată, tot în primele şase luni ale acestui an, poliţiştii Capitalei au aplicat peste 85.400 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut peste 13.800 de permise de conducere.

De asemenea, au fost întocmite 329 dosare penale şi au fost aplicate 551 de sancţiuni pentru şoferii care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţia Capitalei mai precizează că în 27 de accidente au fost implicate mijloace de transport în comun, iar în urma acestor evenimente rutiere patru persoane şi-au pierdut viaţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici