Cele opt persoane arestate în dosarul permiselor din Argeş, eliberate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis judecarea în stare de libertate a celor opt persoane arestate din dosarul fraudării examenelor de conducere şi obţinerea nelegală de permise, în care sunt implicaţi mai mulţi poliţişti cu funcţii de conducere din Argeş.

47 afișări
Imaginea articolului Cele opt persoane arestate în dosarul permiselor din Argeş, eliberate

Cele opt persoane arestate în dosarul permiselor din Argeş, eliberate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, luni, contestaţia procurorilor DNA la decizia Curţii de Apel Târgu Mureş de punere în libertate a celor opt persoane care mai sunt în arest în dosarul permiselor din Argeş.

Curtea de Apel Târgu Mureş a dispus, în urmă cu o săptămână, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara pentru Ioniţă Virgil, Rădoi Aurelian, Mandu Daniel Paul, Dumitrescu Eduard Constantin, Silveanu Florian Mircea, Ene Florin Aurelian, Epure Marius, Dinculescu Marin, ultimii rămaşi în arest în dosarul permiselor eliberate fraudulos în Argeş.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au contestat decizia Curţii de Apel Târgu Mureş, recursul fiind judecat, luni, de magistraţii instanţei supreme.

Judecarea dosarului permiselor din Argeş a început la Curtea de Apel Târgu Mureş în 15 ianuarie, în cursul lunii mai reuşindu-se finalizarea audierii tuturor celor 28 de inculpaţi. Ulterior, Curtea de Apel Târgu Mureş a procedat la iniţierea confruntărilor. Următorul termen de judecată, pe fond, la Curtea de Apel Târgu Mureş, când se va continua faza probatorie în acest dosar, a fost fixat pentru 12 octombrie.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2006 - iunie 2008, în judeţul Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

Membrii acestui grup şi-au asumat mai multe "îndatoriri", respectiv racolarea persoanelor din mai multe judeţe interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi, falsificarea documentelor necesare schimbării domiciliului, facilitarea promovării, în mod ilegal, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici