Cele opt persoane reţinute în urma conflictului din Ialomiţa au fost arestate

Cele opt persoane reţinute în urma conflictului din localitatea ialomiţeană Bărbuleşti au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, luni seară, de Tribunalul Ialomiţa, sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, decizia putând fi atacată cu recurs.

153 afișări
Imaginea articolului Cele opt persoane reţinute în urma conflictului din Ialomiţa au fost arestate

Cele opt persoane reţinute în urma conflictului din Ialomiţa au fost arestate (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Decizia Tribunalului Ialomiţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, în urma descinderilor făcute la domiciliul bărbatului suspectat că a tras, provocând moartea unui alt bărbat de 35 de ani, nu a fost găsită arma folosită de acesta.

Cei opt suspecţi au fost duşi în arestul Poliţiei Judeţene Ialomiţa.

Trupul neînsufleţit al bărbatului care a murit la spitalul din Urziceni a fost adus, luni, acasă, după ce medicii legiştii au făcut necropsia.

Cele opt persoane implicate în scandalul din comuna ialomiţeană Bărbuleşti au fost reţinute în cursul zilei de luni. De asemenea, jandarmii şi poliţiştii au făcut percheziţii la locuinţele suspecţilor.

O persoană a murit şi alte patru au fost rănite în urma unui scandal izbucnit, duminică, între două grupuri din localitatea Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, la un moment dat fiind trase şi câteva focuri de armă.

Primele cercetări ale procurorilor de la Parchetul Tribunalului Ialomiţa arătau că incidentul a început în momentul în care copii din cele două grupuri s-au certat pe stradă, iar între părinţii acestora a izbucnit apoi un scandal. În conflict s-au folosit arme de foc şi obiecte contondente.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Ialomiţa, în urma conflictului cinci persoane au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Municipal din Urziceni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Ulterior, una dintre victimele internate la spitalul din Urziceni, un bărbat, a decedat.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au declarat, luni, că bărbatul în vârstă de 33 de ani, suspectat că a tras cu arma provocând decesul uneia dintre persoanele implicate în conflict, este în stare gravă, dar stabilă.

Procurorul de caz şi poliţiştii continuă cercetările în acest caz, pentru a stabili arma cu care s-a tras - un pistol sau o puşcă de vânătoare - în condiţiile în care declaraţiile persoanelor implicate în conflict sunt contradictorii, iar niciuna dintre persoanele suspectate că au tras nu au permis port armă.

De asemenea, anchetatorii trebuie să stabilească dacă în timpul conflictului o fetiţă de zece ani a fost lovită cu o maşină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici