Cele trei scenarii în funcţie de care elevii merg sau nu fizic la şcoală din 8 februarie

  • Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus, miercuri, cele trei scenarii în funcţie de care elevii vor merge sau nu în mod fizic la şcoală, din 8 februarie.
  • Hotărârea CNSU a fost aprobată în şedinţa de guvern
8977 afișări
Imaginea articolului Cele trei scenarii în funcţie de care elevii merg sau nu fizic la şcoală din 8 februarie

CNSU a anunţat cele trei scenarii în funcţie de care elevii merg sau nu fizic la şcoală din 8 februarie

Potrivit CNSU, scenariul verde presupune ca incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate să fie mai mică sau egală cu 1 la mia de locuitori. În scenariul verde se impune prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ. Activităţile sunt permise pentru toate categoriile de antepreşcolari, preşcolari şi şcolari.

CITEŞTE AICI: Redeschiderea şcolilor pe 8 februarie nu va remedia lipsurile acumulate. Ghidul de reguli propus de autorităţi. DOCUMENT de lucru

Scenariul galben, când incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1 la mie dar mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, elevii claselor din învăţământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învăţământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal.

În scenariul roşu, când incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3 la mie, activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, precum şi pentru elevii claselor din învăţământul primar.

CNSU a propus ca indiferent de scenarii, stagiile de pregătire practică pentru elevii din învăţământul liceal tehnologic, postliceal, profesional şi profesional dual, să se desfăşoare cu prezenţa fizică, respectând procedurile privind măsurile de protecţie instituite de către entităţile organizatoare de stagii de pregătire practică şi prevederile Ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi Cercetării şi Ministrului Sănătăţii.

În privinţa modalităţii de desfăşurate a activităţilor ce presupun prezenţa fizică a studenţilor în cadrul instituţiilor de învăţământ superior, decizia se va lua în baza autonomiei universitare, de conducerea acestor instituţii.

Potrivit CNSU, la nivelul localităţilor unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activităţile care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ.

În ceea ce priveşte activităţile ce presupun prezenţa fizică a elevilor în unităţile de învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, decizia CNSU este ca acestea să fie gestionate în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice realizată la nivelul ministerelor din care fac parte şi stabilite prin decizii ale conducătorilor acestora, fără a le fi aplicabile prevederile în ceea ce priveşte cele trei scenarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici