Celulă de criză la MAE după accidentul aviatic. Obiectivul prioritar - obţinerea de informaţii certe privind pasagerii. Celula gestionează şi evoluţiile din Fâşia Gaza

Ministrul Titus Corlăţean a dispus activarea celulei de criză la nivelul MAE ca urmare a catastrofei aviatice din Ucraina, obiectivul prioritar constituindu-l obţinerea de informaţii certe cu privire la cetăţenia pasagerilor aflaţi la bordul avionului prăbuşit, până acum nefiind informaţii oficiale.

1102 afișări
Imaginea articolului Celulă de criză la MAE după accidentul aviatic. Obiectivul prioritar - obţinerea de informaţii certe privind pasagerii. Celula gestionează şi evoluţiile din Fâşia Gaza

Celulă de criză la MAE după accidentul aviatic. Obiectivul prioritar - obţinerea de informaţii certe privind pasagerii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministrul afacerilor externe Titus Corlăţean a dispus activarea Celulei de criză la nivelul Ministerului Afacerilor Externe al României, ca urmare a catastrofei aviatice survenite în estul Ucrainei. Obiectivul prioritar îl constituie obţinerea unor informaţii certe cu privire la cetăţenia pasagerilor aflaţi la bordul avionului prăbuşit", se arată într-un comunicat transmis joi seară de MAE.

Până la momentul actual, autorităţile olandeze nu au comunicat informaţii oficiale în acest sens, precizează ministerul.

Ambasadele României la Haga, Kiev şi Kuala Lumpur se află în legătură permanentă cu oficialităţile locale pentru clarificarea situaţiei, menţionează sursa citată.

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk. Cursa MH17 a dispărut de pe radare în estul Ucrainei şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.

Celula de criză de la MAE gestionează şi evoluţiile din Fâşia Gaza

Celula de criză MAE gestionează concomitent atât evoluţiile determinate de catastrofa aviatică din Ucraina, cât şi evenimentele în derulare din Fâşia Gaza, două echipe consulare mobile, localizate în Amman şi Tel Aviv, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români rămaşi în zonă.

"Celula de criză, activată în data de 17 iulie 2014, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, gestionează concomitent atât evoluţiile determinate de catastrofa aviatică din Ucraina, cât şi evenimentele în derulare din Fâşia Gaza. Astfel, toate misiunile diplomatice din zonă se află în contact permanent cu cetăţenii români, precum şi cu autorităţile locale", se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Ministerul precizează că, după finalizarea operaţiunii de evacuare din Fâşia Gaza a primului grup format din 84 de cetăţeni români şi membrii lor de familie, în data de 14 iulie, la faţa locului au fost retrimise două echipe consulare mobile.

"Acestea sunt localizate în Amman şi Tel Aviv şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români rămaşi în zonă", menţionează sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici