Centre de zi destinate copiilor din şcoala primară

Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse are în lucru un proiect de lege privind înfiinţarea şi diversificarea serviciilor de îngrijire a copilului, prin care se urmăreşte şi crearea de centre de zi destinate elevilor din ciclul primar, a declarat, joi, secretarul de stat, Mariela Neagu

38 afișări
Imaginea articolului Centre de zi destinate copiilor din şcoala primară

Centre de zi destinate copiilor din şcoala primară

Proiectul, aflat de câteva luni în lucru, viza iniţial înfiinţarea şi diversificarea serviciilor de îngrijire destinate copilului mic. Potrivit secretarului de stat de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC), Mariela Neagu, în proiect urmează să fie inclusă şi dezvoltarea serviciilor destinate copiilor care nu au finalizat clasa a IV-a.

"Vrem să includem, pe lângă educaţia timpurie şi programe pentru după şcoală. Spre exemplu, când copiii iau vacanţă şi părinţii sunt la serviciu, să existe centre de zi în care copiii să poată merge. Proiectul se adresează tuturor copiilor până la terminarea clasei a patra şi este pentru copii cu părinţi ocupaţi, plecaţi la muncă în ţară sau străinătate. Ideea este să sprijinim familiile, prin diverse forme de intervenţie şi diverse servicii, ca să poată să îmbine cariera profesională cu creşterea şi educarea copilului", a explicat, joi, secretarul de stat.

Proiectul de lege este realizat de MMFES împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) şi Centrul de Cercetare a Bunăstării şi Sănătăţii din Finlanda.

Iniţiatorii proiectului ar urma să mai propună şi trei variante de servicii destinate îngrijirii copilului mic. Prima se referă la posibilitatea îngrijirii minorului acasă de către o persoană acreditată, a doua variantă vizează îngrijirea celui mic la domiciliul persoanei acreditate în acest sens, dacă aceasta întruneşte condiţiile necesare, iar ultima posibilitate ar fi înfiinţarea creşelor.

Potrivit Marielei Neagu, proiectul ar putea fi adoptat în timpul vacanţei parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici