Centrul comercial care a luat foc fusese amendat în trecut pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu

Centrul comercial din Bucureşti afectat marţi după-amiază de un incendiu puternic fusese amendat pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

810 afișări
Imaginea articolului Centrul comercial care a luat foc fusese amendat în trecut pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti anunţă, marţi seara, că incendiul a fost anunţat la ora 16.43.

„Resursele celei mai apropiate subunităţi au efectuat o recunoaştere şi au comunicat faptul că incendiul se manifestă la partea superioară a clădirii, cu degajare mare de fum. În baza informaţiilor preliminare furnizate din teren, dispozitivul a fost imediat suplimentat cu autospeciale de la alte subunităţi operative. Comandantul intervenţiei a dispus măsuri urgente pentru realizarea dispozitivelor de căutare-salvare a unor posibile persoane surprinse în interior, de protejare a vecinătăţilor, respectiv pentru localizarea şi stingerea incendiului”, arată sursa citată.

Fumul intens rezultat în urma procesului de ardere s-a degajat către clădirile din zonă, direcţia de propagare fiind influenţată de rafalele de vânt. În acest sens a fost transmis un mesaj RO-Alert.

Nu au fost persoane rănite.

Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, ISUBIF a intervenit cu 27 de autospeciale de stingere, 6 autospeciale pentru intervenţie de la înălţime, 2 autospeciale pentru descarcerare, 3 SMURD şi 5 ambulanţe ale SABIF.

„În ceea ce priveşte respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, precizăm faptul că ultimele două controale la această construcţie au fost efectuate în anii 2018 şi 2021, prilej cu care a fost aplicată sancţiune contravenţională pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu”, arată Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

La locul incendiului au rămas, marţi seară, 8 autospeciale de stingere, 3 autoscări, 1 descarcerare şi 1 SMURD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici