Cercetări ale Poliţiei Bistriţa-Năsăud în şapte dosare privind infracţiuni în campania electorală

Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud cercetează penal două cazuri de mită electorală, la Salva şi Năsăud, constând în bani şi alimente, pe lângă acestea fiind înregistrate alte cinci dosare penale privind infracţiuni sesizate în legătură cu campania electorală.

172 afișări
Imaginea articolului Cercetări ale Poliţiei Bistriţa-Năsăud în şapte dosare privind infracţiuni în campania electorală

Cercetări ale Poliţiei Bistriţa-Năsud în şapte dosare privind infracţiuni în campania electorală (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud, poliţiştii fac cercetări în şapte dosare penale privind infracţiuni sesizate în legătură cu campania electorală.

"Două dintre sesizări se referă la efectuarea unor lucrări de construire, modificare, modernizare sau reabilitare a drumului public fără autorizaţia de construcţie eliberată în condiţiile legii în comunele Feldru şi Căianu Mic, iar alte două sesizări se referă la infracţiunea de împiedicare a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, constând în distrugerea de afişe şi a unui banner electoral, în Lechinţa şi Şieu-Odorhei", precizează Poliţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud.

În ceea ce priveşte lucrările de la Feldru, acestea sunt făcute, potrivit primarului Ştefan Sângeorzan (PSD), de un candidat al PDL la o funcţie de consilier local, bărbatul ducând mai multe maşini cu piatră pe un drum comunal.

"Noi avem un program de pietruire a drumurilor comunale, dar respectivul candidat a decis să ducă el piatră de capul lui, fără nicio autorizaţie, ca să arate că el face ce trebuia să facă autoritatea locală. Numai că noi lucrăm pe baza unor avize, autorizaţii, termene, iar dânsul nu", a declarat Ştefan Sânngeorzan.

Conform comunicatului Poliţiei, poliţiştii mai fac cercetări în două dosare penale privind acordarea de bani şi produse alimentare în scop electoral la Salva şi Năsăud, situaţie reclamată de USL, precum şi în cazul sesizării depuse de un candidat care solicită identificarea persoanelor din cadrul altor partide care oferă mită electorală în judeţ.

"Poliţiştii fac cercetări pentru a se stabili dacă sunt întrunite sau nu elementele constitutive ale infracţiunii sesizate, respectiv promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al Consiliului Judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători. În funcţie de rezultatul cercetărilor, vor fi propuse soluţii cu măsuri prevăzute de lege, prin instanţele competente", mai menţionează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici