Ceremonial pentru împlinirea a 95 de ani de la inaugurarea monumentului Crucea Caraiman

La Crucea Caraiman va avea loc, sâmbătă, un ceremonial militar şi religios de omagiere a eroilor neamului românesc cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului şi a 10 ani de la înscrierea acestuia în Cartea Recordurilor.

326 afișări
Imaginea articolului Ceremonial pentru împlinirea a 95 de ani de la inaugurarea monumentului Crucea Caraiman

„Pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, precum şi pentru a aduce cuvenita cinstire eroilor ce s-au jertfit pentru unitatea tuturor românilor, în perioada 2016-2021, Ministerul Apărării Naţionale a implementat proiectul <Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial>. Lucrările propriu-zise de restaurare a monumentului s-au desfăşurat pe parcursul a 11 luni, preponderent în perioada caldă, astfel: o lună în anul 2018, cinci luni în anul 2019 (iulie - noiembrie) şi cinci luni în anul 2020 (iulie - noiembrie)”, transmite MApN.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

„Concomitent cu lucrările de reabilitare, Ministerul Apărării Naţionale a asumat un set ambiţios de măsuri de promovare şi informare cu privire la simbolistica, semnificaţia şi istoria Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial”, se menţionează în finalul comunicatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici