Ceremonii grandioase pentru Mica Unire: Cât cheltuiesc autorităţile dintr-un judeţ

Aproximativ 350.000 de euro cheltuiesc autorităţile din Focşani, cea mai mare sumă fiind alocată de Consiliul Judeţean Vrancea, pentru manifestările organizate în 24 ianuarie, dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Suma e de trei ori mai mare decât anul trecut.

512 afișări
Imaginea articolului Ceremonii grandioase pentru Mica Unire: Cât cheltuiesc autorităţile dintr-un judeţ

Ceremonii grandioase la Focşani pentru Mica Unire; autorităţile cheltuiesc circa 350.000 de euro

Pe 24 ianuarie 2019 se vor împlini 160 de la Mica Unire, iar autorităţile au decis să organizeze un eveniment grandios, care va costa de circa trei ori mai mult decât cel de anul trecut.

Consiliul Judeţean va aloca suma de 300.000 de euro, fără TVA. Cu o parte din aceşti bani, în Piaţa Unirii din Focşani va fi organizat un mare spectacol, iar pe scenă vor urca, printre alţii, solişti de muzică populară şi uşoară, precum şi naistul Gheorghe Zamfir.

De asemenea, va fi organizat un dineu pentru sute de persoane şi va fi plătit transportul participanţilor la manifestarea din Piaţa Unirii.

„Pentru celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, Consiliul Judeţean Vrancea a întocmit un caiet de sarcini care cuprinde cerinţele autorităţii contractante cu privinţă la organizarea evenimentului 24 ianuarie 2019 - 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, valoarea estimată a serviciilor fiind de 1.384.950 lei fără TVA. Contractul va fi atribuit prin procedura proprie de achiziţie simplificată, conform legii, iar programul va conţine un ceremonial militar, un moment artistic evocator cu artişti de renume şi un dineu oficial. De asemenea, sunt prevăzute o serie de servicii necesare pentru buna implementare a programului evenimentului”, se arată în răspunsul oferit de Biroul de Presă al CJ Vrancea, la solicitarea MEDIAFAX.

Aproximativ 50.000 de euro va cheltui şi Primăria Focşani pentru organizarea evenimentului. Exceptând cheltuielile cu transportul, cazarea şi masa participanţilor, municipalitatea va cumpăra sute de steaguri ale României şi Uniunii Europene, zeci de mii de cocarde şi fulare tricolore, dar şi o serie limitată de stilouri, evaluate la circa 400 de lei bucată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici