Cererea lui Alice Drăghici de suspendare a verificării averii sale de către ANI, respinsă

Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, cererea avocatei Alice Drăghici, membru al Consiliului Naţional de Integritate, de suspendare a procedurii de verificare a averii sale de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

272 afișări
Imaginea articolului Cererea lui Alice Drăghici de suspendare a verificării averii sale de către ANI, respinsă

Cererea lui Alice Drăghici de suspendare a verificării averii sale de către ANI, respinsă (Imagine: Mediafax Foto)

Avocata Alice Drăghici solicitase Curţii de Apel Bucureşti suspendarea procedurii de verificare a averii sale de către inspectorii ANI, până va fi luată o decizie în privinţa cererii de anulare a verificării. Totodată, Alice Drăghici a contestat amendarea sa pentru nedepunerea în termen a declaraţiei de avere.

Avocaţii lui Alice Drăghici, reprezentant al PC în Consiliul Naţional de Integritate (CNI), au susţinut, marţi, la judecarea cererii de suspendare, că prin procedura de verificare a averii, acesteia îi este afectată imaginea şi reputaţia profesională şi morală. Apărătorii au solicitat instanţei suspendarea cercetărilor până la o soluţie pe fond a cererii.

Totodată, avocaţii au susţinut că nu există o sesizare nici din oficiu şi nici a altei persoane pentru ca averea lui Alice Drăghici să fie verificată.

De partea cealaltă, consilierul Agenţiei Naţionale de Integritate a spus că Alice Drăghici, fiind membru al Consiliului Naţional de Integritate, avea obligaţia să îşi depună declaraţia de avere şi de interese până la 15 iunie, însă aceste documente au fost depuse în 24 iulie. Potrivit consilierului, nu trebuia să existe un proces-verbal de sesizare pentru începerea verificărilor, ci există un proces-verbal pur şi simplu de începere a verificărilor.

Procurorul de şedinţă a spus că nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru a fi admisă cererea avocatei.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererea avocatei Alice Drăghici de suspendare a verificării.

Miercuri, Curtea de Apel Bucureşti trebuia să ia în discuţie cererea avocatei Alice Drăghici de anulare a procedurii de verificare a averii sale de către ANI. Instanţa a amânat judecarea acestei cereri până în 4 februarie 2009.

La sfârşitul lunii octombrie, inspectorii de integritate au amendat-o cu 500 de lei pe avocata Alice Drăghici, membru al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), pentru nedepunerea în termenul legal a declaraţiei de avere, declanşând, totodată, procedura de verificare a averii acesteia.

Verificarea averii avocatei Alice Drăghici de către ANI, contestată în instanţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici