Cererea lui Victor Ponta de anulare a ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor, respinsă

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, marţi, cererea fostului premier al României, Victor Ponta, de anulare a ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor, decizia nefiind definitivă.

879 afișări
Imaginea articolului Cererea lui Victor Ponta de anulare a ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor, respinsă

Cererea lui Victor Ponta de anulare a ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor, respinsă

Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, cererea formulată de fostul premier al României, Victor Ponta, de anulare a ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor.

Decizia magistraţilor nu e definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Avocatul lui Victor Ponta a declarat în faţa judecătorilor că ordinul prin care Victor Ponta a primit titlul de doctor în urmă cu 13 ani nu poate revocat tot printr-un ordin.

"Retragerea titlului de doctor se face prin ordin al ministrului, nu printr-un organ consultativ precum CNATDCU. CNATDCU face o propunere, apoi e propusă pentru avizare juridică şi abia apoi ordinul ministrului. (...) Se încearcă o eludare a prevederilor legii şi o exonerare de răspundere a Ministerului. (...) În mod evident, nu suntem în situaţia în care ordinul să fie revocat după 13 ani printr-un alt ordin. Acest act administrativ a intrat în circuitul civil şi a produs efecte juridice", a declarat avocatul lui Victor Ponta în instanţă.

La începutul lunii septembrie 2016, Baroul Bucureşti a amânat luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta până când instanţa va decide dacă ordinul dat de ministrul Educaţiei privind retragerea titlului de doctor rămâne sau nu valabil.

Fostul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat, în vara anului 2016, ordinul de retragere a titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta, după ce consiliul General al CNATDCU a făcut această recomandare în urmă unei analize a tezei, considerând că fostul premier a plagiat în lucrarea de doctorat.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în octombrie 2017 respingerea cererii lui Victor Ponta de suspendare a ordinului de retragere a doctoratului, hotărârea nefiind definitivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici