Certaţi cu legea, realeşi primari. Cristian Popescu Piedone, Cătălin Cherecheş şi Traian Ogâgău au condamnări la activ sau sunt anchetaţi în prezent

  • Condamnările penale nu i-au împiedicat pe anumiţi primari să obţină noi mandate
  • Condamnat în primă instanţă la peste 8 ani de închisoare în dosarul Colectiv, Cristian Piedone e noul primar al Sectorului 5
  • Cătălin Cherecheş şi Traian Ogâgău sunt alţi primari ce au avut sau au probleme cu legea şi care acum au obţinut noi mandate
3359 afișări
Imaginea articolului Certaţi cu legea, realeşi primari. Cristian Popescu Piedone, Cătălin Cherecheş şi Traian Ogâgău au condamnări la activ sau sunt anchetaţi în prezent

Certaţi cu legea, realeşi în funcţii

Certaţi cu legea, apreciaţi de oameni.

Cu condamnări la activ sau anchetaţi în prezent, mai mulţi aleşi din ţară se întorc la primărie sau obţin un nou mandat. Printre ei, Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4 şi noul primar al Sectorului 5. 
 
Piedone a obţinut peste 28 la sută din voturi, cu aproape trei procente peste contracandidaţii săi, social-democratul Daniel Florea şi liberalul Cristian Băcanu. 
 
Cristian Popescu Piedone şi-a dat demisia din funcţia de primar al Sectorului 4 pe 4 noiembrie 2015. S-a întâmplat la câteva zile după tragedia de la Colectiv, atunci când mii de oameni i-au cerut în stradă demisia şi l-au acuzat că a dat autorizaţie de funcţionare clubului în care s-a produs tragedia.
 
Între timp, Piedone a primit o condamnare de opt ani şi jumătate de închisoare, în primă instanţă, pentru abuz în serviciu. Judecarea apelului abia a început la Curtea de Apel Bucureşti, iar următorul termen este fixat miercuri. 
 
Până la pronunţarea unui verdict final, Piedone se bucură de prezumţia de nevinovăţie şi spune că judecata poporului a învins. Şi-a anunţat candidatura în cercul de prieteni încă de la începutul verii, iar oamenii care îi cereau demisia în stradă după episodul Colectiv l-au votat acum cu încredere. ''Dacă în club erau şi copiii mei aş fi spus la fel, că nu am greşit'', le-a spus Piedone judecătorilor, anul trecut. 
 
La Baia Mare, Cătălin Cherecheş a obţinut al treilea mandat după ce a primit peste 41% din voturi. 
 
În trecut, Cherecheş a fost judecat pentru corupţie, iar în 2016 a fost chiar suspendat din funcţie. Şi-a reluat mandatul după ce Curtea de Apel Cluj i-a ridicat măsura controlului judiciar. 
În vara anului trecut, Agenţia Naţională de Integritate a constatat diferenţe nejustificate în valoare de aproape 3 milioane de lei între averea şi veniturile realizate de Cătălin Cherecheş. 
 
 
Un nou mandat a obţinut şi Traian Ogâgău la Primăria Sângeorz Băi. 
 
Acesta a fost exclus din partid după mai multe probleme cu legea. Recent, un video în care îşi umileşte fiica minoră, ţinând-o la perete, în genunchi, dezbrăcată şi cu mâinile ridicate, a devenit viral. 
 
Ogâgău are deja două condamnări la activ, ambele în primă instanţă. 
 
Ultima a venit după ce primarul a refuzat să fie testat pentru a i se determina alcoolemia în timpul unui control în trafic chiar în oraşul pe care îl conduce.
 
Un caz similar s-a petrecut la Şotrile, în Prahova, unde a fost ales un primar condamnat pentru pornografie infantilă.
 
Lucrurile s-ar putea schimba pe viitor, dacă iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", aflată în plin proces de legiferare în Parlament, va intra în vigoare. Documentul propune ca persoanele condamnate definitiv la închisoare pentru săvârşirea cu intenţie a unor infracţiuni să nu mai poată fi alese în administraţia locală, în Camera Deputaţilor, în Senat sau în funcţia de preşedinte al statului.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici