CFR: 12 trenuri anulate. Trafic dificil din cauza gheţii sau a copacilor căzuţi

Traficul feroviar s-a desfăşurat cu dificultate, în noaptea de miercuri spre joi, circulaţia mai multor trenuri fiind întreruptă din cauza stratului de gheaţă depus pe firele de tensiune sau a copacilor căzuţi pe linii, 12 trenuri fiind anulate joi, informează CFR Călători.

94 afișări
Imaginea articolului CFR: 12 trenuri anulate. Trafic dificil din cauza gheţii sau a copacilor căzuţi

CFR: 12 trenuri anulate. Trafic dificil din cauza gheţii sau a copacilor căzuţi (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Compania precizază, joi dimineaţă că trenurile au fost anulate din cauza poleiului depus pe firele de contact între staţiile Sihlea - Gugeşti (secţia de circulaţie Râmnicu Sărat - Focşani ).

Cele 12 garnituri anulate sunt:

Din cauza copacilor căzuţi între staţiile Lunca Bradului - Stânceni (secţia de circulaţie Gheorghieni - Deda), trenul Intercity 549 în relaţia Topliţa - Târgu Mureş a fost anulat, miercuri, călătorii de la acest tren fiind preluaţi de trenul Rapid 406 pe distanţa Topliţa - Deda, iar pe distanţa Deda - Târgu Mureş de trenul suplimentar 13593.

Trenurile au întârzieri de sute de minute, joi dimineaţă, pe raza regionalelor Bucureşti, Galaţi şi Constanţa, din cauza scurtcircuitelor produse, iar legătura feroviară este blocată pe secţiile Vatra Dornei - Ilva Mică (Regionala CF Iaşi) şi Topliţa - Deda (Regionala CF Braşov).

Trenul 1641 şi 1643 aşteaptă în staţia Topliţa, trenul 1644 circulă pe ruta ocolitoare Războieni - Bucureşti ca tren 13403, trenul 1642 aşteaptă în staţia Stânceni de la ora 8.30, trenul 366-1 aşteaptă în staţia Gheorghieni.

În ceea ce priveşte situaţia Regionalei Iaşi, linia curentă Cosna - Grădiniţa - Larion este închisă de la ora 2.19 din cauza copacilor căzuţi în gabaritul liniei şi pe linia de contact. Pentru remedirea deranjamentului se lucrează cu drezine pantograf.

Cinci trenuri staţionează de câteva ore. Acestea sunt trenul 1766 care este oprit în staţia Larion, de la ora 1.55, trenul 1838 staţionat în staţia Lunca Ilvei, de la ora 6.17, trenul 1833 oprit în staţia Suceava, de la ora 8.03, trenul 4205 staţionat în staţia Floreni, de la ora 4.48 şi trenul 5704a flat în staţia Ilva Mare de la ora 6.27.

Pe toate secţiile de circulaţie unde traficul feroviar este închis, echipele de intervenţie desfăşoară lucrări de remediere a defecţiunilor la linia de contact şi pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, astfel încât, circulaţia trenurilor să poată fi reluată în condiţii normale de trafic, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici