CFR a semnat contractul pentru modernizarea infrastructurii din staţiile Feteşti şi Ciulniţa

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat luni semnarea contractului pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din staţiile Feteşti şi Ciulniţa.

133 afișări
Imaginea articolului CFR a semnat contractul pentru modernizarea infrastructurii din staţiile Feteşti şi Ciulniţa

CFR a semnat contractul pentru modernizarea infrastructurii din staţiile Feteşti şi Ciulniţa

Potrivit unui comunicat al CFR SA, contractul a fost semnat cu asocierea Arcada Company - ISPCF şi are o valoare totală 309.208.853.42 lei.

Programul de modernizare din staţiile Feteşti şi Ciulniţa cuprinde lucrări complexe de infrastructură, dar şi de suprastructură feroviară, astfel: terasamente, linii, construcţii civile şi de arhitectură, lucrări de instalaţii, de energoalimentare şi de telecomunicaţii.

Obiectivele specifice ale programului sunt îmbunătăţirea infrastructurii pentru creşterea vitezei de circulaţie între 120 km/h şi 160 km/h pe liniile directe din staţii, mărirea capacităţii de tranzit, modernizarea staţiilor Feteşti şi Ciulniţa, prin îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizatorii transportului feroviar - construcţia unei pasarele în staţia Feteşti, pasaje pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare, facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi şi modernizarea clădirilor.

Finanţarea proiectului este asigurată din fonduri alocate prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF) în procent de 85% şi finanţare naţională, alocată de la bugetul de stat.

Durata contractului este de 84 de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici