CFR Călători vrea încadrare pentru circulaţia trenurilor în condiţii meteorologice de vară extremă

CFR Călători are în vedere finalizarea procedurilor pentru reîncadrarea ţării noastre în zona climatică I, ceea ce presupune circulaţia trenurilor în condiţii meteorologice de vară extremă, ceea ce va permite creşterea confortului termic pe timp de vară.

191 afișări
Imaginea articolului CFR Călători vrea încadrare pentru circulaţia trenurilor în condiţii meteorologice de vară extremă

„Urmare evoluţiei climatice din ultimii doi ani, CFR Călători are în vedere finalizarea procedurilor pentru reîncadrarea ţării noastre în zona climatică I, ceea ce presupune circulaţia trenurilor în condiţii meteorologice de vară extremă. Reîncadrarea în zona climatică I, va permite CFR Călători realizarea şi autorizarea modificărilor pentru materialul rulant nou şi modernizat în vederea creşterii confortului termic pe timp de vară”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, din zona climatică I fac parte Grecia, Italia, Portugalia şi Spania, ţări în care temperatura maximă exterioară depăşeşte 40 grade Celsius.

Anterior, CFR Călători a transmis, referitor la căldura din vagoane, că nu poate fi eliminat în totalitate impactul generat de depăşirea pragului de temperatură şi umiditate. Compania anunţă că România e încadrată într-o altă zonă climatică faţă de canicula din ultima vreme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici