NEWS ALERT  CFR: traficul feroviar este întrerupt la această oră pe mai multe intervale de staţii

„Încă din momentul avizării, după producerea deranjamentului, CFR Călători a pus la dispoziţia managerului de infrastructură -CFR SA, locomotivă diesel. Este posibil să se înregistreze întârzieri în circulaţia trenurilor de călători care străbat această zonă. Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”, transmite CFR Călători.

8287 afișări
Imaginea articolului CFR: traficul feroviar este întrerupt la această oră pe mai multe intervale de staţii

CFR Călători anunţă posibile întârzieri în circulaţia trenurilor, pe mai multe rute, din cauza unor probleme la alimentarea cu energie.

Urmare a avizării managerului de infrastructură – CFR SA privind lipsa de tensiune în linia de contact şi întreruperea circulaţiei pe mai multe magistrale, sunt afectate în prezent următoarele trenuri ale CFR Călători:

- între staţiile Măgheruş Şieu – Şintereag: IR 366 Braşov – Budapesta

- între staţiile Ilva Mică – Ilva Mare: IR 1832 Cluj Napoca – Galaţi şi IR 1833 Iaşi – Timişoara Nord

- între staţiile Bretea Streiului – Deva: IR 74 Braşov – Budapesta, IR 1836 Cluj Napoca – Bucureşti Nord şi R 2043 Simeria – Arad.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este întrerupt la această oră pe intervalele de staţii Măgheruş - Şintereag, Năsăud – Beclean, Ilva Mica - Ilva Mare, Silhoasa - Larion, Iacobeni - Argestru şi Câmpulung Est - Câmpulung Modovenesc, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, manifestate în nordul ţării, unde se înregistrează rafale puternice de vânt şi ploi torenţiale.

Pe cele 6 intervale de staţii este întreruptă alimentatrea cu energie electrică a firului de contact, iar trenurile sunt oprite temporar în staţiile adiacente sau în linie curentă.

Personalul de specialitate al SRCF Cluj acţionează cu trei drezine pantograf, două pe segmentul Măgheruş - Şintereag, unde s-a intervenit pentru îndepărtarea unui copac prăbuşit pe firul de contact, iar acum se acţionează pentru remedierea deranjamentului la sistemul de alimentare cu energie electrică, a treia drezină fiind în verificare pe segmentul Năsăud - Beclean, pentru identificarea zonei afectate de furtună şi a componentelor avariare.

De asemenea, pe raza SRCF Iaşi, reţeaua feroviară de alimentare cu energie electrică este afectată pe intervalele Silhoasa – Larion, Câmpulung Est - Câmpulung Modovenesc şi Iacobeni - Argestru unde se intervine cu drezine pantograf pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe firul de contact şi înlocuirea componentelor avariate.

Până la remedierea deranjamentelor pe intervalele de staţii respective, trenurile de rang - 366, 1883, 1832 şi 1830 - staţionează temporar, această măsură fiind necesară pentru a facilita accesul drezinelor pantograf în linie curentă pentru verificări şi lucrări de remediere, a informat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici