Cheltuielile de personal, plafonate anul viitor la toate instituţiile. Excepţiile vor fi la sănătate şi educaţie

Cheltuielile de personal vor fi plafonate anul viitor la toate instituţiile bugetare, incluzând Preşedinţia, Parlamentul, Curtea Constituţională şi Curtea de Conturi, exceptate fiind sănătatea şi educaţia, prioritatea Guvernului fiind reîntregirea salariilor, a anunţat premierul Victor Ponta.

2466 afișări
Imaginea articolului Cheltuielile de personal, plafonate anul viitor la toate instituţiile. Excepţiile vor fi la sănătate şi educaţie

Cheltuielile de personal, plafonate la toate instituţiile. Excepţiile vor fi la sănătate şi educaţie (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

"Vă spun de pe acum că nu creşte niciun buget la cheltuieli de personal, mai puţin, sigur, dacă este vorba de sănătate, situaţii speciale sau ceea ce avem de plătit la educaţie. La celelalte instituţii, începând cu structurile centrale, Parlament, Preşedinţie, Curţi Constituţionale, de Conturi, nu. Ne ţinem de cuvânt şi dăm mărirea salariilor sau, mai bine zis, reîntregirea salariilor, dar nu începem să dăm drumul la toate baierile pungii că o să rămânem cu ea goală pe la jumătatea anului", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Luni, Ponta a declarat că, prin proiectul de buget pentru anul viitor, Parlamentul va avea acelaşi buget ca în acest an chiar dacă numărul de parlamentari a crescut în urma alegerilor de la 470 la 580 persoane, iar Preşedinţia va avea, ca şi Guvernul, un buget mai mic pentru cheltuieli de protocol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici