Chelu i-a cerut lui Fătuloiu să-l asigure că prin influenţa sa îi va rezolva cele 48 dosare penale

Cătălin Chelu i-a cerut lui Dan Fătuloiu să-l asigure că prin influenţa sa, ca secretar de stat, îi va obţine soluţii de netrimitere în judecată în cele 48 dosare, susţinând că poate fi exonerat de răspundere penală întrucât suferă de o boală psihică, dar şi că are şapte copii minori.

216 afișări
Imaginea articolului Chelu i-a cerut lui Fătuloiu să-l asigure că prin influenţa sa îi va rezolva cele 48 dosare penale

Chelu i-a cerut lui Fătuloiu să-l asigure că prin influenţa sa îi va rezolva cele 48 dosare penale (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

În cadrul discuţiei din 12 noiembrie, dintre Dan Fătuloiu şi Cătălin Chelu, care a avut loc în biroul secretarului de stat de la MAI, omul de afaceri, pe lângă oferta de mită lansată, a precizat că doreşte ca demnitarul să îl asigure că îi va obţine soluţii de netrimitere în judecată în toate cele 48 de dosare penale, notate pe o listă de către oficialul Ministerului de Interne.

Chelu a afirmat că va apela la Fătuloiu şi în alte cazuri, pentru a-i rezolva alte afaceri judiciare. În final, Cătălin Chelu a insistat ca Fătuloiu "să facă treaba ca lumea", astfel încât să nu mai aibă nicio problemă în vreuna din acele cauza penale.

Chelu a sublinat că în cazul său "subzistă situaţii de natură a-l exonera de răspundere penală sau de executarea unei pedepse privative de libertate", referindu-se la situaţia financiară foarte bună, la faptul că are şapte copii minori în întreţinere, dar şi la o boală psihică.

Cei doi au stabilit să se reîntâlnească în 17 sau 18 noiembrie, însă întrevederea a fost amânată pentru vineri, 19 noiembrie, întrucât Fătuloiu a trebuit să plece în străinătate, în interes de serviciu.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost arestaţi, duminică dimineaţă, de Tribunalul Bucureşti.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei în timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici