China o amendează pe „regina live-streaming” Viya cu 210 milioane de dolari pentru evaziune fiscală

Huang Wei, cunoscută drept Viya şi socotită „regina live-streaming”, a fost sancţionat cu o amendă uriaşă, de 210 milioane de dolari, pentru evaziune fiscală şi a fost exclusă din social media, relatează CNN.

1466 afișări
Imaginea articolului China o amendează pe „regina live-streaming” Viya cu 210 milioane de dolari pentru evaziune fiscală

China o amendează pe „regina live-streaming” Viya cu 210 milioane de dolari pentru evaziune fiscală

Viya a fost obligată să plătească 1,34 miliarde de yuani sub formă de impozite restante, penalităţi de întârziere şi amenzi, a anunţat luni Administraţia de Stat pentru Impozite pe site-ul său.

Este cea mai mare sancţiune impusă vreodată unui live-streamer, potrivit tabloidului de stat chinez Global Times, şi un semn că guvernul preşedintelui Xi Jinping nu va renunţa prea curând la presiunea asupra celebrităţilor de pe internet.

Între 2019 şi 2020, Huang a evitat plata a peste 640 de milioane de yuani (100 de milioane de dolari) în taxe "prin raportarea falsă a veniturilor din comisioane pe care le-a obţinut de pe platformele de live-streaming", a declarat luni un oficial fiscal din Hangzhou.

"Dacă ea poate plăti impozitul, taxa de întârziere şi amenda în termenul prevăzut, nu va fi cercetată pentru răspundere penală", a adăugat oficialul. "Dacă ea nu reuşeşte ... autoritatea fiscală o va transfera la departamentul de poliţie pentru procesare conform legii".

Huang avea milioane de urmăritori pe principalele platforme de socializare şi de cumpărături din China - inclusiv Weibo, platforma de cumpărături online Taobao şi versiunea chineză a TikTok, Douyin - iar conturile ei au fost eliminate luni târziu.

În noiembrie, autorităţile fiscale au aplicat amenzi mai mici altor doi influenceri de top din domeniul cumpărăturilor, iar conturile lor nu au fost încă restabilite.

Huang, în vârstă de 36 de ani, a devenit unul dintre cei mai populari influenceri din China în ultimul deceniu, ajutând la vânzarea de bunuri în valoare de miliarde de yuani. Ea a participat, de asemenea, la activităţi organizate de Taobao, deţinută de Alibaba, ajutând la vânzarea de produse agricole din zonele mai sărace, şi a primit premii guvernamentale pentru eforturile sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici