Chinezi expulzaţi din România

Şapte cetăţeni chinezi vor fi expulzaţi, joi, de pe teritoriul României, după ce patronul la care au lucrat în localitatea buzoiană Bentu le-a desfăcut contractele de muncă.

130 afișări
Imaginea articolului Chinezi expulzaţi din România

Chinezi expulzaţi din România (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit şefului Biroului Imigrări Buzău, inspectorul Marian Moise, cei şapte chinezi au venit în Buzău în luna aprilie şi au lucrat două luni la o fermă din localitatea buzoiană Bentu, alături de alţi confraţi.

Sursa citată a precizat că străinii au trăit în condiţii mizere şi că nici salariile oferite de angajatori nu erau prea mari. Certurile cu patronul fermei au dus la desfacerea contractului de muncă în cazul a şapte dintre cei 20 de chinezi.

Deşi autorităţile buzoiene le-au adus la cunoştinţă chinezilor că trebuie să părăsească ţara în termen de 15 zile de la data la care le-au fost desfăcute contractele de muncă, în 20 mai 2008, străinii nu s-au conformat şi au rămas în România chiar dacă nu mai aveau drept de muncă, sperând că totuşi îşi vor găsi o slujbă.

Cei şapte au fost însoţiţi, miercuri, sub escortă, la Bucureşti, urmând ca joi să fie urcaţi în avion cu destinaţia China.

Potrivit legii, cei şapte bărbaţi nu mai au voie să intre pe teritoriul României timp de un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici