Chirurg care l-a văzut pe falsul medic cum opera: Nici nu se spăla pe mâini. Cred că s-a uitat mult pe Youtube/ Ce intervenţii făcea

Un chirurg estetician din Bucureşti, Victor Schwartz, susţine că l-a văzut de mai multe ori în sala de operaţie pe falsul chirurg italian şi că acesta, pe lângă faptul că nu avea studii, nici măcar nu se spăla pe mâini înainte de intervenţii, nu dezinfecta şi nu folosea mănuşi.

17982 afișări
Imaginea articolului Chirurg care l-a văzut pe falsul medic cum opera: Nici nu se spăla pe mâini. Cred că s-a uitat mult pe Youtube/ Ce intervenţii făcea

Chirurg care l-a văzut pe falsul medic italian cum opera: Nici nu se spăla pe mâini. Cred că s-a uitat mult pe Youtube/ Ce intervenţii făcea

„L-am văzut de mai multe ori în sala de operaţie, la o clinică privată unde lucram amândoi. Pe lângă faptul că nu avea studii, era o catastrofă din punct de vedere al procedurilor standard. Nu dezinfecta nimic, lucra fără mănuşi şi nici măcar nu se spăla pe mâini”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Victor Schwartz, chirurg estetician.

Victor Schwartz explică şi cum a fost posibil ca un individ fără studii medicale să facă, totuşi, intervenţii chirurgicale.

„A fost o clinică privată care l-a promovat la început, apoi şi-a făcut singur reclamă. El făcea rinocorecţii şi liposucţii, dar evident, le făcea foarte prost, nu avea tehnică, nu respecta procedurile. Cred că s-a uitat foarte mult pe Youtube la operaţii de acest gen, că să poată avea idee despre aceste intervenţii”, mai spune Schwartz.

Acesta nu exclude ca în zilele următoare să apară multe persoane, îndeosebi femei, care să suţină că au fost operate de falsul medic italian şi care acum au probleme din punct de vedere medical.

Un medic publică fotografii cu victimele falsului doctor italian: E vorba de mutilări

Medicul Radu Ionescu a prezentat, într-un videoclip postat pe contul de Instagram, fotografii alei unei foste paciente operate de falsul medic italian Matteo Politi, precizând că este vorba de "o mutilare în urma unei operaţii de augmentare cu mastopexie".

"Situaţia acestui impostor este mult mai gravă decât a prezentat-o presa. Mă refer la mutilările pe care le-a efectuat în urma practicării medicinei fără drept", spune doctorul Radu Ionescu, într-un story pe contul său de Instagram.

Doctorul estetician povesteşte apoi cum una dintre pacientele italianului Matteo Politi s-a prezentat la el în cabinet pentru a încerca să rezolve „situaţia lăsată de impostor”, respectiv o mutilare în urma unei operaţii de augmentare cu mastopexie.

„Pe lângă rezultatul dezastruos estetic pe care îl are, are încă şi o complicaţie locală, care se numeşte necroză de areolă. Practic, în urma actului chirurgical, se întrerupe vascularizaţia zonei pigmentare a sânului, determinând la nivelul acesteia, o zonă cicatricială, mutilantă, extrem de greu de rezolvat chirurgical într-un timp ulterior. Se recomandă să se aştepte până la un an de zile şi atunci se vor încerca nişte manevre chirurgicale de reconstrucţie a acetei zone. Dacă nu, vom încerca printr-un tatuaj să remediem situaţia local”, a spus doctorul Radu Ionescu.

Medicul susţine că pacienta maltratată de către italian şi-a dat acceptul pentru ca fotografiile să poată fi publicate.

ATENŢIE, fotografii needitate

Italianul care a operat în clinici private deşi avea doar 8 clase va fi audiat, în momentul în care va ajunge în Bucureşti, la Secţia 4 Poliţie. El a fost prins miercuri dimineaţă de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.

Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem, după ce Colegiul Medicilor din Bucureşti a depus o plângere după ce falsul chirurg de origine italiană a efectuat operaţii în România. Potrivit reprezentanţilor Parchetului, ancheta vizează infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici