Chiţac cere anularea sentinţei de condamnare la 15 ani de închisoare

Fostul general Mihai Chiţac a depus, marţi, prin avocatul său, o contestaţie la instanţa supremă prin care cere să fie anulată sentinţa de condamnare la 15 ani de închisoare în dosarul revoluţiei de la Timişoara.

21 afișări
Imaginea articolului Chiţac cere anularea sentinţei de condamnare la 15 ani de închisoare

Chiţac cere anularea sentinţei de condamnare la 15 ani de închisoare (Imagine: Mediafax Foto)

Mihai Chiţac solicită completului de nouă judecători al instanţei supreme suspendarea executării sentinţei de 15 ani de închisoarea şi anularea deciziei în dosarul revoluţiei de la Timişoara.

Printre motivele invocate de Chiţac în cererea de anulare a sentinţei se numără şi faptul că pe parcursul procesului a fost mereu prezent în faţa instanţei, adică nu a încercat să se sustragă de la judecată şi că în etapa finală, în recurs, judecătorii au respins toate criticile formulate "în mod unitar".

De asemenea, marţi a fost depusă şi o cerere de suspendare a executării pedepsei, la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti.

Magistraţii militari au luat în discuţie, marţi, cererea similară formulată de Victor Athanasie Stănculescu, dispunând o expertiză medico-legală, urmând ca dezbaterile să fie reluate în noiembrie. INML va trebui să spună clar în expertiză dacă în raport de starea de sănătate a lui Stănculescu, acesta poate sau nu să execute pedeapsa în penitenciar.

Examenele medicale efectuate celor doi foşti generali Stănculescu şi Chiţac, în vârstă de 80 de ani, condamnaţi în dosarul revoluţiei de la Timişoara şi încarceraţi săptămâna trecută în Spitalul Penitenciar Jilava, au scos în evidenţă faptul că cei doi suferă de boli cronice.

Victor Athanasie Stănculescu a fost ridicat, în seara zilei de 15 octombrie, după o conferinţă de presă susţinută în Capitală, de poliţiştii de la Serviciul Urmăriri de la Poliţia Capitalei. În aceeaşi seară, Mihai Chiţac a fost ridicat de poliţişti, de la domiciliul său din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici