Cîmpeanu anunţă că Educaţia va primi 6% din PIB: creşterea este necesară, se va realiza gradual

Măsurile din legile educaţiei care vor duce la creşterea cheltuielilor vor fi impuse treptat până în 2027.

135 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu anunţă că Educaţia va primi 6% din PIB: creşterea este necesară, se va realiza gradual

Cîmpeanu anunţă că Educaţia va primi 6% din PIB: creşterea este necesară, se va realiza gradual

Ministrul Sorin Cîmpeanu susţine că este convins că educaţia va primi bugetul promis.

„Cu siguranţă da (...) de la premisa asta am pornit construcţia legilor”, a spus Cîmpeanu, la TVR Info, vorbind despre acordarea sistemului de educaţie a unui procent de 6% din PIB.

6% din PIB va fi bugetul educaţiei în anul 2027, iar o creştere semnificativă a finanţării va fi chiar de anul viitor, a explicat ministrul Cîmpeanu.

„6% din PIB, în momentul, de faţă echivalează cu 15% din bugetul general consolidat al statului român, pe cheltuieli. Asta înseamnă că statul român va investi în educaţie un leu din şapte. Acest 15% va fi un buget necesar, gradual, în anul 2027”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul a mai dezvăluit că de la profesori, elevi, părinţi şi ONG a primit 10.431 de amendamente pentru proiectul Legilor Educaţiei. Acestea sunt analizate de o comisie din cadrul Ministerului Educaţiei şi eventual vor fi introduse în proiectul care va fi supus aprobării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici