Cinci case din localitatea ilfoveană Siliştea au luat foc

Cinci case din localitatea ilfoveană Siliştea au luat foc, marţi, pentru stingerea incendiului fiind trimise mai multe autospeciale, intervenţia pompierilor fiind îngreunată din cauza lipsei surselor de alimentare cu apă, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ilfov, căpitanul Claudiu Zamfir.

17 afișări
Imaginea articolului Cinci case din localitatea ilfoveană Siliştea au luat foc

Imagini din arhiva Mediafax Foto

Incendiul a cuprins cinci case, din care trei din lemn. La faţa locului au fost trimise trei autospeciale pentru stingerea incendiilor şi alte două pentru alimentare cu apă, a precizat sursa citată.

"Stingerea incendiului a fost dificilă din cauza dificultăţii alimentării cu apă a maşinilor de intervenţie", a declarat, pentru MEDIAFAX, căpitanul Claudiu Zamfir.

După stingerea incendiului s-a constatat că niciunul dintre imobile nu mai poate fi folosit, acestea fiind distruse în totalitate, a declarat căpitanul Zamfir. El a adăugat că acoperişurile de la toate cele cinci imobile s-au prăbuşit, iar la unele s-au dărâmat chiar şi pereţi, sub dărâmături putând fi încă mici focare aprinse.

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, proprietarul uneia dintre cele cinci clădiri care au fost distruse a declarat pentru MEDIAFAX că a recuperat doar "câteva obiecte" din respectiva clădire, unde se afla şi un atelier foto al soţiei.

Sorin Roşca Stănescu a spus că este vorba de două corpuri de clădire, dintre care una bătrânească, "făcută ca la Muzeul Satului", şi cealaltă în care se afla atelierul de fotografie al soţiei sale, ambele fiind distruse în întregime.

În ceea ce priveşte cauzele incendiului, Roşca Stănescu a spus că, în spatele casei sale, sunt doi vecini "foarte în vârstă, care au dat foc la nişte gunoaie", pentru ca mai apoi focul să se extindă, din cauza vântului, la casele apropiate. El a precizat că în casa familiei sale locuia o îngrijitoare, dar că aceasta a fost dusă altundeva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici