Cinci centre sociale şi o grădiniţă din Sectorul 2 al Capitalei vor avea sistem de energie solară

Cinci centre sociale şi o grădiniţă din Sectorul 2 al Capitalei vor avea un sistem performant de energie solară, după ce primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a semnat un contract de finanţare nerambursabilă de patru milioane de lei cu Administraţia Fondului pentru Mediu.

197 afișări
Imaginea articolului Cinci centre sociale şi o grădiniţă din Sectorul 2 al Capitalei vor avea sistem de energie solară

Cinci centre sociale şi o grădiniţă din Sectorul 2 al Capitalei vor avea sistem de energie solară (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Contractul a fost semnat în cadrul proiectului "Completarea sistemului clasic de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană sau alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului", se arată într-un comunicat de presă de marţi al Primăriei Sectorului 2.

Prin implementarea acestor sisteme Primăria Sectorului 2 va face o "economie semnificativă", atât la încălzire, cât şi pentru prepararea apei calde menajere, necesare pentru cei 400 de beneficiari ai centrelor sociale şi grădiniţei.

Centrele unde vor fi montate aceste sisteme de energie solară sunt Centrul Speranţa, Centrul Cireşarii, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă nr.2, Centrul Luminiţa, Centrul Casa din Vis şi Grădiniţa nr.277, pentru care se va primi o finanţare de aproximativ două milioane de lei, anule 49 la sută din valoarea totală a cheltuielilor eligibile.

Astfel, vor fi montate peste 100 de panouri solare, împreună cu toată aparatura necesară, în cursul acestui an sau în prima parte a anului viitor, când este prevăzut termenul de finalizare a sistemului de încălzire la cele şase obiective ale Primăriei Secotrului 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici