Cinci medalii de aur şi una de argint obţinute de România la Olimpiada Internaţională de Matematică

Cinci medalii de aur şi una de argint au obţinut elevii români la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia.

911 afișări
Imaginea articolului Cinci medalii de aur şi una de argint obţinute de România la Olimpiada Internaţională de Matematică

Potrivit Ministerului Educaţiei, cu aceste rezultate, România a ocupat locul 1 între ţările din Europa şi locul 4 în clasamentul pe naţiuni, cea mai bună clasare din 1999.

„Cinci medalii de aur, o medalie de argint şi un total de 208 de puncte clasează România pe cea mai bună poziţie din ultimii 24 de ani, fiind depăşită doar de China, Statele Unite ale Americii şi Koreea”, a transmis ministerul.

Au obţinut medalii de aur David-Andrei Anghel (Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti), Andrei Moldovan (Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti), Robert Dragomirescu (Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti), Pavel Ciurea (Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) şi Andrei Chiriţă (Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti).

Medalia de argint a fost obţinută de Radu Lecoiu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Delegaţia României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, şi însoţită de lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara, de Lucian Ţurea, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, şi de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici