Cinci mii de poliţişti din toată ţara vor picheta marţi Palatul Parlamentului

Cinci mii de poliţişti din toată ţara sunt aşteptaţi să participe marţi la pichetarea Palatului Parlamentului, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern, acţiunea urmând să aibă loc la intrarea din "13 Septembrie", în ziua prevăzută pentru dezbaterea moţiunii de cenzură

17 afișări
Imaginea articolului Cinci mii de poliţişti din toată ţara vor picheta marţi Palatul Parlamentului

Cinci mii de poliţişti din toată ţara vor picheta marţi Palatul Parlamentului (Imagine: Andreea_Balaurea/Mediafax Foto)

Potrivit liderului filialei Prahova a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi personalului Contractual, Florian Ioniţă, aproximativ cinci mii de poliţişti sunt aşteptaţi să participe, marţi, la pichetarea Palatului Parlamentului, în semn de protest faţă de reducerea salariilor cu 25 la sută în sectorul bugetar.

Acţiunea de protest va avea loc la intrarea din strada "13 septembrie" a Palatului Parlamentului, începând cu ora 8:45, în ziua în care este prevăzută să se desfăşoare moţiunea de cenzură.

"Vom încerca astfel să-i influenţăm pe aleşii noştri, deputaţi şi senatori, pentru a trece moţiunea de cenzură. Poate va veni altcineva cu capul pe umeri, care să conştientizeze că diminuările de salarii sunt foarte mari. (...) Nu cred că mai e de stat în Poliţia Română la momentul ăsta", a declarat Florian Ioniţă.

Acesta a precizat că la nivel naţional un număr de 55.000 de poliţişti sunt membri de sindicat şi că la protestul de marţi vor participa doar poliţiştii care nu vor fi în timpul programului de lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici