Cinci nou-născuţi, transferaţi marţi cu elicoptere SMURD la spitale pentru consultaţii şi tratament

Cinci nou-născuţi au fost transferaţi în ultimele 24 de ore cu elicoptere SMURD la spitale pentru consultaţii şi tratament, a anunţat miercuri Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

374 afișări
Imaginea articolului Cinci nou-născuţi, transferaţi marţi cu elicoptere SMURD la spitale pentru consultaţii şi tratament

Cinci nou-născuţi, transferaţi marţi cu elicoptere SMURD la spitale pentru consultaţii şi tratament

Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale ISU Timiş au fost solicitate, marţi, să facă două transferuri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”.

Primul transfer a fost la secţia de radiologie pentru un băiat de doar câteva zile, iar cel de-al doilea a fost la secţia neonatologie pentru un băiat de două zile.

Totodată, echipajul TIM Neonat Timiş a transferat de la Maternitatea Arad un nou-născut de doar o zi, cu malformaţie cardiacă. Micuţul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”, pentru investigaţii medicale de specialitate.

De asemenea, echipajul SMURD Neonat al ISU Sibiu a transferat un nou-născut, intubat, în vârstă de o zi, de la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” Bucureşti.

O altă misiune de salvare a presupus transportul unui nou-născut, în vârsta tot de o zi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, pentru efectuarea unor investigaţii medicale de specialitate.

Cele 5 misiuni de salvare a nou-născuţilor au fost asigurate de echipe mixte de intervenţie, formate din medici, asistenţi medicali şi conducători auto-paramedici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici