Cinci persoane care au spart mai multe locuinţe, printre care şi casa lui Theodor Stolojan, au fost reţinute

Cinci dintre cele 20 de persoane suspectate că au comis aproape 40 de spargeri de locuinţe şi o tentativă de omor au fost reţinute de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care vor cere instanţei arestarea lor preventivă.

132 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane care au spart mai multe locuinţe, printre care şi casa lui Theodor Stolojan, au fost reţinute

Theodor Stolojan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Oficiali din Parchetul Tribunalului Bucureşti au declarat, pentru MEDIAFAX, că ordonanţele de reţinere pentru cele cinci persoane au fost emise marţi seară, după ce au fost audiate 20 de persoane, urmând ca acestea să fie duse miercuri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii vor mai cere instanţei să emită mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele altor doi suspecţi care la percheziţiile nu au fost găsite.

Poliţiştii şi procurorii au făcut marţi 29 de percheziţii la adrese din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, fiind vizaţi membri ai clanurilor Pietroi şi Mogoş, suspectaţi că au comis 38 de fapte de tâlhărie şi furt din locuinţe, în perioada 2009-2014, precum şi o tentativă de omor, în 2014. La audieri au fost duse 20 de persoane, între care şi liderul interlop Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi.

Printre victimele membrilor grupărilor inracţionale ar fi Theodor Stolojan şi un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit unor surse judiciare.

O parte dintre suspecţi sunt acuzaţi că, în 24 decembrie 2014, au atacat un bărbat care deţine un spaţiu comercial în complexul Doraly. Aceştia l-au lovit cu bâte în zona capului şi i-au luat 200.000 de lei. Anchetatorii au bănuit iniţial că autorii au acţionat la pont, întrucât ştiau că bărbatul are la el mulţi bani. În urma cercetărilor, poliţiştii şi procurorii au stabilit, însă, că agresorii doar au bănuit că, fiind ajunul Crăciunului, bărbatul ar putea să aibă la el o sumă importantă.

Potrivit procurorilor, membrii grupării intrau în locuinţe după ce forţau butucul de la yală, apoi furau bani şi alte bunuri. Hoţii acţionau în plină zi, după ce se asigurau că proprietarii nu sunt acasă, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ şase milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici