Video Cinci turci au fost prinşi ascunşi într-un tir, în Vama Vărşand

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins, în noaptea de joi spre vineri, cinci turci care au încercat să iasă din ţară, prin Vama Vărşand, ascunşi în remorca unui tir care transporta materiale plastice şi avea ca destinaţie firme din Austria şi Elveţia.

27 afișări

Automarfarul verificat în Vama Vărşand era condus de un turc, Adnan G., de 46 de ani, şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse din material plastic, din Turcia pentru firme din Austria şi Elveţia.

Poliţiştii de frontieră au făcut un control în compartimentul de marfă, unde au descoperit ascunşi cinci bărbaţi care încercau să evite controlul de frontieră. Din verificări a rezultat că aceştia sunt cetăţeni turci cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

Migranţii au susţinut că s-au ascuns în automarfar fără ca şoferul să ştie şi că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Şoferul automarfarului le-a spus anchetatorilor că nu ştie cum au urcat în automarfar cei cinci conaţionali.

Cei cinci cetăţeni turci sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul ar putea fi cercetat pentru complicitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici