Cine şi-au făcut modificări în apartamente riscă să nu fie despăgubiţi de firmele de asigurare

Românii care locuiesc în zone inundabile sau cei care şi-au făcut modificări în apartamente ce afectează structura de rezistenţă a clădirii riscă să nu fie despăgubiţi de companiile de asigurări, chiar dacă au o poliţă de asigurare obligatorie pentru locuinţă.

297 afișări
Imaginea articolului Cine şi-au făcut modificări în apartamente riscă să nu fie despăgubiţi de firmele de asigurare

Cine şi-au făcut modificări în apartamente riscă să nu fie despăgubiţi de firmele de asigurare (Imagine: Mediafax Foto)

"La încheierea poliţei agentul de asigurare nu cere clientului autorizaţia de construcţie sau autorizaţii pentru modificările făcute în locuinţe. În schimb, la o eventuală pagubă din cauza riscului asigurat, este posibil ca firma de asigurări să refuze despăgubirea pe motiv că locuinţa este în zonă inundabilă, sau în cazurile în care au fost făcute modificări privind structura de rezistenţă a imobilului", a explicat pentru gândul unul dintre brokerii de asigurare.

Totuşi, unele companii de asigurări şi-au instruit agenţii să nu încheie poliţe obligatorii pentru locuinţele din zonele inundabile. "Legea privind asigurările obligatorii de locuinţe nu are excepţii. Toate locuinţele sunt asigurabile, cu excepţia celor din clădirile cu bulină roşie", au explicat oficiali ai PAID.

Pe de altă parte, numărul poliţelor obligatorii pentru locuinţe emise până la 31 martie a depăşit 481.000 de contracte, reprezentând 5,74% din fondul locativ naţional, potrivit datelor Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID).

"Portofoliul PAID de la sfârşitul lunii martie arată că au fost încheiate asigurări obligatorii pentru 5,74% din locuinţele din România, prin raportarea numărului total de poliţe la fondul locativ existent, de aproximativ 8,4 milioane de locuinţe", a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea.

Citeşte mai multe despre asigurările de locuinţe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici