Cioacă: Ultima dată am văzut-o pe Elodia în 30 august 2007 (Video)

Poliţistul Cristian Cioacă, suspectat de uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, s-a prezentat, joi, la Judecătoria Braşov, după ce, la termenul din 8 ianuarie al procesului de declarare pe cale judecătorească a dispariţiei avocatei nu s-a prezentat, iar instanţa a decis să fie adus cu mandat.

150 afișări
Imaginea articolului Cioacă: Ultima dată am văzut-o pe Elodia în 30 august 2007 (Video)

Cioacă: Ultima dată am văzut-o pe Elodia în 30 august 2007

Poliţistul Cristian Cioacă, suspectat de uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a declarat, joi, în faţa magistraţilor Judecătoriei Braşov, că ultima dată a văzut-o pe Elodia în 30 august 2007, la ora 8.00, iar de atunci nu a mai luat legătura şi nu a mai fost contactat niciodată de aceasta.

El a spus că, în dimineaţa respectivă, Elodia Ghinescu nu a discutat cu el şi nu i-a spus unde se duce.

În timpul şedinţei de joi, de la Judecătoria Braşov, de la procesul de declarare pe cale judecătorească a dispariţiei Elodiei Ghinescu, avocata familiei Ghinescu, Marinela Radu, a solicitat judecătoarei să-l întrebe pe Cioacă cum era îmbrăcată Elodia în ziua respectivă şi dacă a luat cu ea o geantă cu acte.

Judecătoarea a respins această solicitare pe motiv că nu are legătură cu cauza judecată.

Întrebat dacă Elodia mai pleca de acasă, Cioacă a răspuns afirmativ şi a adăugat că aceasta îl anunţa despre acest lucru doar ulterior. El a mai spus, răspunzând tot unei întrebări a judecătoarei, că soţia lui lipsea de acasă între una şi trei zile.

Judecătoarea a respins şi solicitarea avocatei Radu de a-l întreba pe Cioacă dacă, ulterior dispariţiei Elodiei Ghinescu, a primit cadouri de la aceasta, motivând că poliţistul declarase sub jurământ că nu a mai luat niciodată legătura cu soţia lui, după dispariţia acesteia.

Cioacă a răspuns afirmativ şi la întrebarea instanţei dacă a văzut-o pe Elodia Ghinescu şi în noaptea de 29/30 august 2007.

La ieşirea din sala de judecată, avocata familiei Ghinescu a declarat că sentinţa în procesul pentru declararea pe cale judecătorească a dispariţiei Elodiei Ghinescu a rămas în pronunţare.

"Aceasta este faza prealabilă pentru declararea pe cale judecătorească a morţii, însă abia după patru ani de la ultimele ştiri că Elodia ar fi în viaţă", a explicat Marinela Radu.

Poliţistul Cristian Cioacă a solicitat instanţei ca şedinţa de joi să fie secretă, însă judecătoarea a respins această cerere, astfel că şedinţa a fost publică.

Avocata familiei Ghinescu a mai spus că toate bunurile comune ale cuplului au rămas în posesia lui Cioacă, iar acesta a făcut tot posibilul să şteargă toate urmele care aduc aminte de Elodia.

"El spune că o aşteaptă, dar dacă o aşteaptă atunci de ce a şters toate urmele ei? Există un copil care are nevoie de lucrurile mamei sale pentru a-i aduce aminte de ea", a mai spus Radu.

Emilia Ghinescu, mama avocatei Elodia Ghinescu, care s-a aflat în sală la termenul de joi, a spus că Cioacă minte şi că este sfidător ca întotdeauna.

"De unde să o mai vadă în data de 30? Poate în mintea lui! Cum jură el pe Biblie, jură şi copiii. Se joacă!", a declarat mama Elodiei Ghinescu, care a adăugat că, ori de câte ori încearcă să-şi vadă nepotul, Cioacă nu îi dă voie, ci îl ascunde.

La ieşirea din sala de judecată, poliţistul Cioacă a declarat că presa acordă mult prea multă importanţă acestei cauze, "acestei poveşti".

"Haideţi să fim serioşi!", a mai spus Cioacă.

Video stirileprotv.ro

Citeşte şi:

Cioacă va fi dus cu mandat la procesul de declarare a dispariţiei Elodiei Ghinescu

Cazul avocatei dispărute, trimis la Parchetul General

Poliţistul Cristian Cioacă a fost ridicat din biroul său şi dus în arestul IPJ Braşov

Poliţistul Cristian Cioacă, eliberat condiţionat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici