Ciocan: Bărbatul căutat pentru furtul de la Mănăstirea Radu Vodă a fost prins

Bărbatul căutat pentru furtul moaştelor Sfântului Nectarie din Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti a fost prins, joi, în judeţul Prahova, el urmând să fie adus în Capitală, la Secţia 14 Poliţie, care anchetează cazul.

37 afișări
Imaginea articolului Ciocan: Bărbatul căutat pentru furtul de la Mănăstirea Radu Vodă a fost prins

Ciocan: Bărbatul căutat pentru furtul de la Mănăstirea Radu Vodă a fost prins (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că hoţul a fost prins şi că se află la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

O echipă formată din poliţişti de la Secţia 14, care anchetează cazul, au plecat spre Prahova, pentru a-l aduce pe suspect în Capitală, pentru cercetări, a adăugat Ciocan.

Suspectul este unul dintre cele patru persoane care au furat, miercuri dimineaţă, moaştele Sfântului Nectarie din Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti.

El era căutat de poliţişti, fiind singurul care a nu a putut fi prins. Ceilalţi trei faptaşi au fost prinşi de poliţiştii Secţiei 14, la scurt timp de la săvârşirea furtului.

Furtul a avut loc în jurul orei 4.00, cele patru persoane forţând uşa Mănăstirii Radu Vodă din centrul Capitalei, de unde au luat moaştele Sfântului Nectarie şi o sumă mică de bani găsită în lăcaşul de cult, a precizat Ciocan.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a mai spus că moaştele Sfântului Nectarie şi suma de bani au fost recuperate şi predate Bisericii Radu Vodă.

Cele patru persoane au venit cu o maşină înmatriculată în judeţul Prahova.

Mănăstirea Radu Vodă, cu hramul Sfânta Treime, are ca protector, din 2002, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Părticele din moaştele Sfântului Nectarie, dăruite stareţiei în 2001, sunt aşezate într-o raclă în partea dreaptă a bisericii, sub un baldachin. Sfântul Nectarie, considerat vindecător de cancer, este prăznuit în 9 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici