Ciocănea:Centralele de apartament ar putea fi taxate la un moment dat

Centralele de apartament ar putea fi taxate la un moment dat, dacă în sectorul rezidenţial se va pune problema eficientizării habitatului, fiind necesară dezbaterea publică a unui astfel de subiect, a declarat, luni, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocănea.

11 afișări
Imaginea articolului Ciocănea:Centralele de apartament ar putea fi taxate la un moment dat

Ciocănea:Centralele de apartament ar putea fi taxate la un moment dat

El a susţinut o conferinţă de presă despre concluziile Consiliului European, inclusiv despre problema energetică, discutată la Bruxelles.

Ciocănea a spus că este nevoie de o dezbatere publică în România pe teme europene, pentru că, în lipsa acesteia, Guvernul va fi în postura de a avea doar opinii proprii, dând ca exemplu în acest sens cazul centralelor de apartament.

"Dacă în sectorul rezidenţial - apropo de schema de tranzacţionare şi de celelalte trei domenii care nu sunt trecute în schema de certificat de tranzacţionare - deci, dacă în domeniul rezidenţial se va pune problema eficientizării habitatului, s-ar putea ca, la un moment dat, centralele de apartament, care ard combustibil şi emit dioxid de carbon, să poată să fie sau să fie nevoie să fie taxate. Este un punct de vedere care trebuie discutat", a spus Ciocănea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici